| |
| Avtor |
Sporočilo |
< Škoda Motošport ~ Škoda v Slo. DP v sezoni 2009 |
|
dbola
|
Objavljeno: Če jul 02, 2009 3:02 pm |
|
|
Nekaj le znam..Prispevkov: 1747Kraj: VelenjePridružen: Po maj 09, 2005 3:26 pm
|
Jaz bom letos rally Maribor zamudil
No se bom tolažil z Yetijem, tako da mi bo lažje
|
|
Na vrh
|
|
|
NoFear85
|
Objavljeno: Če jul 02, 2009 4:04 pm |
|
|
Simply cleverPrispevkov: 606Kraj: KoperPridružen: Po avg 13, 2007 2:35 pm
|
To bo ogrevanje pred Zlinom, v avgustu
|
|
Na vrh
|
|
|
NoFear85
|
Objavljeno: So jul 04, 2009 8:48 pm |
|
|
Simply cleverPrispevkov: 606Kraj: KoperPridružen: Po avg 13, 2007 2:35 pm
|
No pa je zmaga ostala v hiši
|
|
Na vrh
|
|
|
Čehovc
|
Objavljeno: Ne jul 05, 2009 12:11 pm |
|
|
Član Prispevkov: 4448Kraj: LogatecPridružen: Sr jul 25, 2007 8:00 pm
|
No, pa je za nami še eden uspešen dirkaški vikend!
Po prvih včerajšnih preizkušnjah je vodil Hermann Gassner mlajši, ampak na zadnjih preizkušnjah mu je ponagajala elektronika in zdrsnil na skupno tretje mesto. Drugo mesto je zasedel Avstrijec Andreas Waldherr (VW polo S2000), prvo pa seveda Raimund Baumschlager in njegov sovoznik Thomas Zeltner (škoda fabia S2000).
Tako se je Škoda, na zelo lep način predstavila v Sloveniji. Tudi po izrazih in pogovorih gledalcev, so bli na koncu že skoraj vsi navijači Fabie
Tudi v nižjih kategorijah so dirkale starejše Fabie. V diviziji 1, je torej Darko Lampe spet zasedel odlično drugo mesto! Letos mu Fabia dobro služi!
Tudi Ponikvar (34.mesto) in Matija Bizjak (36.mesto) sta bila med petdesetimi dirkači, ki so uspešno prišli do cilja.
V slovenskem prvnstvu je bil najhitrejši Slovenec je na šestem mestu Darko Peljhan (mitsubishi lancer EVO9), ki je za seboj zadržal Saša Horvata v enakem dirkalniku in Uroša Petriča (subaru impreza N11). V diviziji II je zmaga pripadla Tadeju Miklavčiču, v diviziji III Slavku Komelu, ki je edini prispel do cilja, v diviziji I pa Matej Oblak (VW Polo).
|
|
Na vrh
|
|
|
Lantus
|
Objavljeno: Ne jul 05, 2009 12:13 pm |
|
|
Škoda loverPrispevkov: 237Kraj: ŽiriPridružen: Pe jan 19, 2007 8:47 am
|
lej jo pando...
|
|
Na vrh
|
|
|
Lantus
|
Objavljeno: Pe jul 17, 2009 11:41 am |
|
|
|
Rally Rusija: Dvojna zmaga za Škodo
nedelja, 12. julij 2009
Rally v Rusiji se je končal z dvojnim zmagoslavjem Škode, za katero sta poskrbela Juha Hanninen in Jan Kopecky.
Včeraj se je v Vyborgu zaključil šesti letošnji rally interkontinetalnega rally prvenstva, ki je minil v polni prevladi finskega voznika Juha Hanninena (Škoda), ki je dobil kar 12 od 13-ih odpeljanih hitrostnih preizkušenj. "Seveda je moja druga zmaga na ruskem rallyu v drugem poskusu lep uspeh," je po rallyu povedal Hanninen, ki je drugouvrščenega Jana Kopecky (Škoda) ugnal za minuto in 20.9 sek. "Seveda je bil moj cilj pred rallyem zmaga, a vsi vemo kako zahteven je bil ta rally. Naredil sem vse, da sem izognil skalam. Nekaj mi je pri vsem skupaj pomagala tudi sreča. V vsakem primeru, mislim da je bilo najpomembneje rally končati brez prebitih gum. Uspela nam je dvojna zmaga, kar je lep uspeh za Škodo."
Zadovoljen po rallyu je bil tudi drugovrščeni Kopecky, ki se je z osvojenimi osmimi točkami prebil na skupno 2. mesto v prvenstvu, z le točko zaostanka za vodilnim Krisom Meekom, kateri je rally v Rusiji izpustil. Daleč za Škodim duom na 3. mestu je rally zaključil Giandomenico Basso (Abarth), kateremu sta sledila četrtouvrščeni Patrik Flodin (Subaru), ki pa je zardi nezainteresiranosti Subaruja za vpis v IRC ostal brez točk, katere je na svoj račun zato vpisal Guy Wilks (Proton), ki je rally sicer končal kot 5.
Po zaslugi številnih težav Antona Alena (Abarth), ki je tekmovanje s pomočjo pravila super rally zaključil na 7. mestu, je na 6. mestu rally končal Franz Wittman jr. (Mitsubishi).
Rezultati rally Rusija 2009:
1. Juho Hanninen Skoda 1h45m15.2s 2. Jan Kopecky Skoda + 1m20.9s 3. Giandomenico Basso Abarth + 4m06.0s 4. Patrik Flodin Subaru + 5m09.9s 5. Guy Wilks Proton + 6m33.0s 6. Franz Wittmann Mitsubishi + 9m07.1s 7. Anton Alen Abarth + 12m30.8s 8. Boris Zimin Mitsubishi + 15m53.9s 9. Alexey Katkov Subaru + 19m51.2s 10. Kaspar Koiytla Lada + 20m04.9s
kopirano iz http://www.superspecial.si/Rally/IRC/Ra ... Skodo.html
|
|
Na vrh
|
|
|
Čehovc
|
Objavljeno: Pe jul 17, 2009 1:15 pm |
|
|
|
|
|
Na vrh
|
|
|
Čehovc
|
Objavljeno: Sr sep 30, 2009 8:22 pm |
|
|
|
Sem šele zdaj opazil, da ni bilo poročanja iz tretjega rallyja za državno prvenstvo, kateri je potekal v Ajdovščini
Je pa v nedeljo potekla Rally Velenje, kjer so odstopile čisto vse prijavljene posadke z dirkalniki Škoda.
Tako je Bizjak imel a-test zaščitne ograje na HP2:
Državni prvak je postal idrijčan Darko Peljhan, prvak Yugo pokala pa Andrej Velkavrh. Naslednji-zadnji rally letošnje sezone je v okolici Idrije in bo potekal 16. in 17. oktobra. Vabljeni!
|
|
Na vrh
|
|
|
Lantus
|
Objavljeno: Sr sep 30, 2009 11:10 pm |
|
|
|
ja zadnj reli bo pa čist blizu za it gledat-5km do ene hp:)
sam če bo tista hp kt se govori okol bo pa adijo pamet,zna bit kr ene par preoblikovanih avtov na konc se men zdi...
|
|
Na vrh
|
|
|
|
Časovni pas: UTC + 1 ura
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
|
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
|
|
|