| |
| Avtor |
Sporočilo |
< Splošno ~ Octavia 1.4TSI ali 1.6TDI Greenline |
|
DomTom
|
Objavljeno: Sr jun 03, 2015 9:04 pm |
|
|
| Bosch pumpa majstrPrispevkov: 2Pridružen: Sr jun 03, 2015 3:51 pm
|
Zdravo, Odločam se za nakup nove Škode Octavie, vendar se ne morem odločiti, kateri motor bi vzel, zato so dobrodošli komentarji tako lastnikov Greenline-ov kot lastnikov 1.4 TSI motorjev. Letno naredim od 25.000 do 30.000km večinoma po avtocesti, zato se delno nagibam k Greenline motorju, saj sem malo tudi preračunal porabo goriva in bi z dizelskim motorjem prihranil tudi do 1.000€ letno. Vendar je tu dilema, ker sem ljubitelj bencinskih motorjev in je 1.4 TSI odličen motor, vendar je razlika v povprečni porabi med njima 2,5l. Vozil sem se že z Greenline-om in me je navdušil, medtem ko 1.4 TSI testnih v Sloveniji ni. Tudi razlike v ceni med njima ni, saj gledam 1.4 TSI Style (bivši elegance), razlika je le tu, da ima Style več opreme. Tako da nasveti dobrodošli
|
|
Na vrh
|
|
|
mtl
|
Objavljeno: Ne jun 07, 2015 8:14 am |
|
|
Nekaj le znam..Prispevkov: 1768Kraj: KrasPridružen: Če apr 20, 2006 4:19 pm
|
Tukaj ti ne more nihče pomagat, saj si že sam prišel do pravilnih sklepov. Ali ti več pomeni 1000 EUR letno v žepu in zato manj zmogljivosti in opreme ali pa boš to ''požrl'' in pač užival v bolj poskočnem avtomobilu z več opreme. Tukaj gre za čisto subjektivno odločitev, kaj tebi osebno več pomeni. Če se gre za 1.4 150KM ACT motor, potem lahko rečem, da se pelje zelo lepo. In pa za testno vožnjo 1.4 motorja pojdi na VW. Tam bodo zagotovo imeli testne 1.4 Golfe. Razlike pa ni bistvene med obema avtomobiloma, motor boš lahko začutil.
|
|
Na vrh
|
|
|
DomTom
|
Objavljeno: Ne jun 07, 2015 9:44 am |
|
|
| Bosch pumpa majstrPrispevkov: 2Pridružen: Sr jun 03, 2015 3:51 pm
|
Pa da malo preoblikuje vprašanje V glavnem odločil sem se za 1.6 TDI motor, samo ne vem a bi vzel Greenline-a ali klasičnega. Včeraj sem bil na malo daljši testni vožnji z Greenline-om. Motor se mi zdi še vedno super in se tudi v mestu pelje lepo, malo problematična mi je bila edino tretja prestava, kjer se mi je zdelo, da "zamori" motor. Prva in druga sta lepo potegnili, potem v tretji je zamorilo vse skupaj, četrta in peta pa sta bili spet super, šesta pa se je lepo poznala na avtocesti. Po testni vožnji sva se potem pogovarjala s prodajalcem, ki je rekel, da so "klasični" 1.6 TDI (5 prestav) motorji celo malenkost bolj živahni kot te v Greenline različici in da se niti ne pogreša 6. prestave? Plus sedaj, ko so prenovili motorno paleto imajo vsi 110KM. Kako se kaj 1.6 TDI-ji vozijo po mestu, avtocesti? A se pogreša 6. prestava? Trgovec mi je rekel, da sta pri 130 km/h nekako oba motorja na istih obratih?
|
|
Na vrh
|
|
|
GreenLine
|
Objavljeno: Ne jun 07, 2015 12:58 pm |
|
|
| Škoda majstrPrispevkov: 107Pridružen: Ne avg 10, 2014 6:45 pm
|
Si lastim Greenline 1/2015 in mi ne mori v tretji. V 6. imam pri 2000obr/min 127km/h in kolikor imam izkušnje z 5 gang menjalnikom je 5. krajša od 6. pri Greenline. Moj brat je prodal Alteo XL 1,6TDI in kupil Golfa Sportsvana Bluemotion, ker mu ni potegnil 5 gang menjalnik. Z golfom ima tudi cca 1l manjšo porabo. Naj ti da preizkusit še 5 gang menjalnik (se lahko dogovori z AH, ki ima testnega).
|
|
Na vrh
|
|
|
mtl
|
Objavljeno: Ne jun 07, 2015 4:30 pm |
|
|
Nekaj le znam..Prispevkov: 1768Kraj: KrasPridružen: Če apr 20, 2006 4:19 pm
|
DomTom je napisal/-a: Po testni vožnji sva se potem pogovarjala s prodajalcem, ki je rekel, da so "klasični" 1.6 TDI (5 prestav) motorji celo malenkost bolj živahni kot te v Greenline različici in da se niti ne pogreša 6. prestave? Plus sedaj, ko so prenovili motorno paleto imajo vsi 110KM.
Kako bo motor bolj živahen, če je identičen? Lahko morda edino tretja prestava nekoliko bolj ujame uporabne vrtljaje motorja, to je pa to. Ampak je to v nasprotju s spodnjim. DomTom je napisal/-a: Kako se kaj 1.6 TDI-ji vozijo po mestu, avtocesti? A se pogreša 6. prestava? Trgovec mi je rekel, da sta pri 130 km/h nekako oba motorja na istih obratih? Sicer ne govorim konkretno za tvoj primer, ker nisem vozil ''nove'' 1.6TDI 110KM motorja v klasični izvedbi. Ampak sem 95%, da to ne bo držalo. Namreč pri Greenline je ravno to ena plus stran, da ima daljša prestavna razmerja, zato recimo na AC potem tudi manj porabi. In sem precej prepričan, da ima 5 stopenjski menjalnik v peti krajša prestavna razmerja kot Greenline. Če ima pa enaka imaš pa potem drugi problem. Namreč pri 6 stopenjskem menjalniku so prestavna razmerja med prestavami bolj skupaj in ni tako velikih skokov, kot pri 5 stopenjskem. In ravno to mene matra recimo na regionalki, ko se recimo za kom peljem 75 km/h in se ne morem peljati v peti prestavi, temveč moram imeti v četrti. Tako da, pred nakupom, obvezno sprobaj še klasiko, če o njej razmišljaš. Če bi imela klasika še prejšnji 105KM motor sploh ne bi bilo vprašanja, ker je 110KM občuten napredek proti njemu (glede zmogljivosti). GreenLine je napisal/-a: Si lastim Greenline 1/2015 in mi ne mori v tretji. V 6. imam pri 2000obr/min 127km/h in kolikor imam izkušnje z 5 gang menjalnikom je 5. krajša od 6. pri Greenline. Moj brat je prodal Alteo XL 1,6TDI in kupil Golfa Sportsvana Bluemotion, ker mu ni potegnil 5 gang menjalnik. Z golfom ima tudi cca 1l manjšo porabo. Naj ti da preizkusit še 5 gang menjalnik (se lahko dogovori z AH, ki ima testnega). Problem pri izbiri, ki si jo zapisal je bil predvsem tudi motor. Namreč 105KM se nikakor ne more primerjati s 110KM, saj je prvi do nekje 1800-1900 vrtljajev precej mrtev, medtem ko novejši tam že lepo dela... Seveda pa tudi daljša prestavna razmerja zelo pomagajo pri npr. AC.
|
|
Na vrh
|
|
|
rkambi
|
Objavljeno: To jun 09, 2015 9:00 am |
|
|
| Bosch pumpa majstrPrispevkov: 8Pridružen: To jul 08, 2014 7:43 am
|
Živjo,
Lastim si Rapida, 1,6 TDI 90KM, pet prestav. Na AC pri 130km/h ima avto 2300 obratov in je super, motor ni glasen poraba je v redu. Isto sem slišal od lastnika O3 1,6tdi 105KM. Je pa mogoče na regionalki malo nerodno, ko moraš več prestavljat 4. - 5. prestava.
Če voziš na AC konstantno nad 140km/h pa vsekakor 6. prestav.
|
|
Na vrh
|
|
|
|
Časovni pas: UTC + 1 ura
|
Stran 1 od 1
6 prispevkov
|
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
|
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
|
|
|