Avtor Sporočilo

<  Splošno  ~  škoda superB combi 2.0tdi 103kw

OdgovorObjavljeno: Sr okt 08, 2014 2:29 pm
Bosch pumpa majstrPrispevkov: 6Kraj: bistricaPridružen: Sr okt 08, 2014 2:05 pm
Pozdravljeni! Ker je nakup takega vozila predvsem velik finančni zalogaj in je dobro da smo s ponudbami seznanjeni kak mesec pred nakupom, sem se odločil najverjetneje za superB.
Pa me zanima kakšno mnenje zadovoljnega ali pa tudi nezadovoljnega uporabnika kako se to vozilo obnaša na cesti, kako je z vzdrževanjem in kvaliteto avta. Ker sedaj vozim opel astro karavan 110kw,s zimskim, športnim in lepotnim paketom mi pride v poštev pri škodi gretje sedežev, webasto in sun set še najbolj uporabno.
Kolikor sem pregledal katalog je ambition oprema še kar zadosti.
Kaj pa kw?
Poraba?
Servisi?
....
.....
......
Še kaj se bom spomnil pa bom vprašal. :lasko: :lasko:
pa lp igor :respect:
ps: kaj bo boljše počakat novega(2015) ali vzet zadnjega z linije?
nakup bo verjetno drugo polovico l. 2015
katerega trgovca priporočate

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr okt 08, 2014 5:05 pm
Uporabniški avatarŠkoda loverPrispevkov: 398Pridružen: To maj 13, 2008 10:06 pm
Dobrodošel!

Če bo nakup drugo polovico 2015, potem moraš računat nekje 2-4 mesece čakalne dobe, če boš naročeval.
Cenejša varianta ti bo vzet starejši model, za novega bi se pa jst definitivno odločil po testni vožnji, ampak mislim da bi mel prepričal :)

Vedno sem prisegal na višji nivo opreme, ker pri elegance dobiš serijsko bi-xenon, električne ogrevane sedeže in še kaj serijsko. Pa mislim da dodatna oprema webasto bi morda bil kak € manj, bi moral pogledat po konfiguratorju.

Jst sem naročil Octavio RS in najcenejše ponudbe so prihrumele z dolenjskega konca :)

porabo boš imel okoli 6l, jst sm jo mel s službenim 5.5l z 140 konjskim motorjem, čist normalne vožnje :)

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr okt 08, 2014 5:25 pm
Mene zanima bolj aktualni model, kajti nov, ki naj bi prišel konec leta naj bi bil kar dražji, kot govorijo trgovci.
Z oplom sem imel srečo, ker sem ga naročil zadnje tri dni ko so še sprejemali naročila, za aktualni model, tako da je bil poceni, čakal pa sem ga skoraj štiri mesece.
Webasto je ista cena neglede na opremo ( 890 eur) kar je v primerjavi z drugimi znamkami izredno poceni, je pa odlična zadeva.
Koliko stopenjsko je gretje sedežev ? Mi je dala žena pogoj da avta brez gretja sedežev ne. :devil:
Kakšne popuste dajejo v % prodajalci - ali je odvisno od pogajalca - mene :batine: .
Kaj pa kw? Zdaj imam 110kw in gre kot metak - stisneš gas in gre do blokade kot nož v maslo ( 220km/h po števcu, 209km/h realnih). :murja:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe okt 10, 2014 6:19 am
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1768Kraj: KrasPridružen: Če apr 20, 2006 4:19 pm
Superb bo vsekakor šla slabše kot dosedanji avto. Superb je namreč kar težek. Ni pa, tako da se ne bo premikal ;). Pač za normalno vožnjo je več kot dovolj.
Zgolj vprašanje: si razmišljal o Octaviji? Le ta se je namreč z zadnjo generacijo konkretno poredila in je že zelo blizu Superbu, je pa to avto eno generacijo novejši, kar se pozna povsod. Cena bo pa približno enaka. In 2.0 TDI bi se morala precej bolj agilno peljat kot pa Superb, saj ima novejši - močnejši motor in pa je kar konkretno lažja. Nov Superb bo pa baje konkretno večji, posledično bo zelo verjetno tudi cena ustrezno korigirana.

PS: Sem peljal Greenline verziji Superba in Octavije in moja odločitev bi bila jasna. Octavia.

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Pe okt 10, 2014 10:11 am
Preštudiral sem ves konfigurator in na koncu me z isto opremo pride octavia nekaj dražje kot superB.
Razlika v velikosti je v prid superBu, tudi notranja prostornost je boljša - mi bolj paše. Tako sem enkrat probal se vsesti v C-mac, ma sem tudi takoj vstal ven - odpade takoj.
Je pa težji po podatkih za okroglih 100kg, s tem da ima 10KM manj. Razmišljam tudi v močnejši smeri 125kw, samo je potem vse dražje - razen če ga dobim za isto ceno kot 103kw. To mi je uspelo pri oplu. Dosedaj sem tudi kupil že dva nova avtomobila tik pred iztekom generacije in ti povem da se splača. ( opel 15390 eur)
pa lp igor

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe okt 10, 2014 10:46 am
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1768Kraj: KrasPridružen: Če apr 20, 2006 4:19 pm
Verjamem, da je cenovno gledano nakup avtomobila pred menjavo generacije ugoden, tukaj sploh ni debate.
Je pa razlog, da je Octavia dražja od Superb-a, čeprav je to popolnoma nelogično. Kot omenjeno je vmes ena generacija, kar se konkretno pozna pri vsem. Predvsem je Superb admiralska ladja za udobno cruzanje, v ovinek ga moraš kar vreči, ob tem ti pa da vedet, da mu to ne paše najbolj. Ampak ne narobe razumet, sem bil z njim na Racelandu nekajkrat, vsakič užival na polno, ampak ni to njegovo poslanstvo. Octavia je druga zgodba, novo podvozje, zgradba, novejši in varčnejši motorji, multimedija konkretno boljša... Octavia je kar agilna v ovinkih.
Seveda pa, če ti je prostornost prioriteta, potem ni debate, čeprav Superb je meni malo mimo, saj ima za prednjimi sedeži 10cm prostora, ki ni uporaben za nič, razen za to, da ga voziš stalno s seboj. Ok, froci ti ne morejo z nogami doseči prednjih sedežev, to je nekaj ;).

Če pa ostaneva pri Superbu: 103kW bo čisto ok za normalno vožnjo, če ti bo premalo, se mi zdi, da se da tega mirno čipat na 170 KM in je to to... Cena je pa okrog 300 EUR. Zapelji se malo, pa boš videl, če ti zadeva ustreza. Predvsem se posveti malo ovinkom in preveri, če ti je to sprejemljivo. Ker predvidevam, da imaš na Astri še večja platišča, po možnosti športno podvozje, itd. in zna biti lega kar precej drugačna.

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Pe okt 10, 2014 12:57 pm
Seveda pa, če ti je prostornost prioriteta, potem ni debate, čeprav Superb je meni malo mimo, saj ima za prednjimi sedeži 10cm prostora, ki ni uporaben za nič, razen za to, da ga voziš stalno s seboj. Ok, froci ti ne morejo z nogami doseči prednjih sedežev, to je nekaj ;).

To je prva stvar ki jo potrebujem za dvometraše. :protest: :protest: :protest:

Ker predvidevam, da imaš na Astri še večja platišča, po možnosti športno podvozje, itd. in zna biti lega kar precej drugačna.

Na astri imam športno znižano podvozje in pa samo 16-tke, tako da je še kar udobno.
Gledam pa da ima tudi superB opcijo športnega podvozja ,samo me malo straši, da bo vse skupaj s 17-tkami pretrdo in neudobno. :bam: :bam: :bam:

Predvsem je Superb admiralska ladja za udobno cruzanje

To tudi iščem, dokler otroci ne zrasejo, potem pa kak rapid SB RS. :murja: :murja: :murja:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po okt 13, 2014 2:18 pm
mtl ne bi mogel lepše opisati. V vsakem primeru se odloči ali za 103kw + optimizacija motorja na 125kw, ali pa originalnih 125kw.

Glede garancije se ne rabiš ustrašit, ker imaš na slovenskem trgu mojstra za te zadeve. Ni pa potrebe potem javno razlagati, da imaš avto optimiziran. Ko ga bodo priklopili na tester, ne bo nikjer razvidno, da je bil opravljen kakšen poseg v elektroniko motorja.

Ne potrebuješ športnega podvozja. Najmanj 17ke so potrebne pri superbu, za lepše zavoje in izgled pa definitifno 18ke.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po okt 13, 2014 2:59 pm
V bussiness paketu so 17 tke, tako da posebej doplačilo ni potrebno.
Kaj pa pravi menjalnik in dvomasni vztrajnik ( če ga ima ), na povečanje Kw in Nm?
A ima mogoče superB tudi omejevalec največje hitrosti tako kot astra?
Kdo pa je Mojster za dodatne Kw?-če lahko javno?-lahko tudi pm.
lp igor

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po okt 13, 2014 6:00 pm
Jst čipam že od leta 2003. Edino Octavia ima steinbauer chip, ampak bi dal raje k RSR :)

Nikol nobenih problemov, manjša poraba, vožnja fenomenalna :D

http://www.rsrmotorsport.com/

za več info kar pokliči ali uporabi email

je pa fajn kako akcijo ujet...ko si pa enkrat njhova stranka, imaš konstantnih 30% popusta :)

jst grem februarja 2015 100% tja, pa se lahko zapeljemo skupaj in boš dobil popust preko mene :pir:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr jan 28, 2015 8:36 pm
Češki fan!Prispevkov: 15Pridružen: Sr jan 28, 2015 11:53 am
Pozdravljeni,

sem popolnoma nov na forumu, registriaral sem se z namenom da povprašam o aktualnem superbu. Zanimam se namreč za nakup kakšnega modela v odhodu, ker so ponavadi avti v odhodu najbolj opremljeni, najbolj preizkušeni in najcenejši. Skrakta kelajo. Enega imam tudi že ogledanega ampak imam problem da moram najprej prodati svojo staro karjolo.

Sedaj pa vprašanja: Ali ima superb kaj napak? Razumem da ste tukaj sami škoda navdušenci (upam da bom tudi jaz kmalu) ampak vseeno. Kaj lahko pričakujem npr od motorja, menjalnika (ročnega) turbine, EGR ventila, šob, zavor, karoserije, itd? S sedanjim avtom sem namreč dal čez kar lepo goro popravil in vsakič se je nekako izkazalo to je pa pri vseh teh modelih avta tako. Sedaj pa točno iz tega namena iščem nekaj, kar bom enostavno vozil in vozil in občasno šel na redni servis. Priznam da mi je bila stara superbica obupna, ampak aktualna mi je pa všeč. Oprema ambition je že kar ok, boljša seveda elegance. Iščem izključno karavana, po možnosti še v garanciji, želja je letnik 2014 ampak ne vem če mi budget seže do tja...
Uvoz napram cenam v slo se skorajda ne splača, če druzga ne ni 4 ali 6 letne garancije.

Torej na dan z besedo. Na katerem področju bom mehanikom polnil denarnice? Dobrodošli vsi komentarji.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če jan 29, 2015 6:42 am
Egr, vztrajnik, potencialno. Ampak to ne pomeni, da bo to crknilo do 100.000 km. Itak imaš pa še jamstvo, prej pa poglej, kaj je zajeto noter.

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Če jan 29, 2015 8:29 am
Samo to dvoje? Zavore, rja, motor ostalo vse bp? Avto enkrat namreč pade iz garancije ven, proizvajalci točno vedo kdaj in kako. Jaz pa avta ne kupujem za 2 3 leti zato me pa zanima kako in kaj. Kaj pa je z egr? Čiščenje? ali menjava? pri katerih cca kilometrih? hvala za odgovore

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če jan 29, 2015 8:33 am
Gustav je napisal/-a:
Samo to dvoje? Zavore, rja, motor ostalo vse bp? Avto enkrat namreč pade iz garancije ven, proizvajalci točno vedo kdaj in kako. Jaz pa avta ne kupujem za 2 3 leti zato me pa zanima kako in kaj. Kaj pa je z egr? Čiščenje? ali menjava? pri katerih cca kilometrih? hvala za odgovore

To dvoje je nekako najbolj problematično. Normalno ti lahko vse crkne, ampak po mojih informacijah je ta motor sedaj že dovolj zanesljiv in nima nekih drugih znanih serijskih težav. Crkne ti pa lahko vsak avtomobil. Edino še kar mi sedaj pade na pamet je to, da krom letvice okrog oken obledijo:
Slika
Drugo je pač individualno...
EGR: http://www.skoda-team.com/forum/viewtopic.php?f=42&t=9362

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Če mar 26, 2015 3:26 pm
Pozdravljen,

sem se odločil in postal super B driver. Upam da bo vse špilalo kot je treba. Se še beremo na forumu.

Lp,

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če mar 26, 2015 4:11 pm
Čestitke.
Sedaj jo pa le predstavi na forumu.

Odsoten Profil WWW

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 1 od 1
16 prispevkov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi