Avtor Sporočilo

<  Splošno  ~  Sonax Xtreme NanoPro 1 in težave

OdgovorObjavljeno: Sr nov 17, 2010 3:26 pm
Škoda voznik!Prispevkov: 65Pridružen: Pe jul 03, 2009 1:10 pm
Pozdrav
Imam novo Octavio, pa so mi kolegi rekli naj novega zaščitim z Sonax zaščito
KLIK
Avto je res lep in voda se ne prime.
Pojavil pa je problem, ko dežuje. Po vratih se vidijo črne črte, kao da gume, ki so okoli šip puščajo barvo in teče po vratih dol.
Glede na to da je avto bele barve, se ful vidi. Pa tudi ni enostavno to dol spravit. Se moram kar potrudit z ribanjem.
Kaj je to? Pa piše, da ta sonax ne škodi gumi. Očitno pa to ne drži. Kaj naj naredim, da se te črte več ne bodo vidle?

Kak predlog?

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če nov 18, 2010 7:05 pm
Škoda majstrPrispevkov: 134Pridružen: Če nov 01, 2007 9:08 pm
premaži gumo z glicerinom

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če nov 18, 2010 10:09 pm
Prej ali po čiščenju z Sonaxom?
Aja, pa da boste videli kake grde črte so gor..
Slika

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe nov 19, 2010 9:31 am
Škoda majstrPrispevkov: 134Pridružen: Če nov 01, 2007 9:08 pm
vseeno
tebi je ta politura očitno raztopila gumo in zato ti pušča sledi ko se zmoči
z glicerinom ali čim podobnim-silikonskih zaščit ne priporočam-pa se ustvari zaščitni film tako da voda ne more zraven-pa še guma ne prepari tako hitro

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe nov 19, 2010 11:17 am
Na deklaraciji od sonaxa piše, da ne škodi gumi. Koga lahko primem za vrat?

Aja, kaj zdaj to pomeni? Bo kaka posledica na gumi?

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe nov 19, 2010 4:33 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1139Pridružen: Ne avg 05, 2007 12:09 pm
Po mojih izkušnjah ima sonax najdražje in najbolj zanič izdelke... Primer: Za mojo drwarnco sem kupil sonax nano extreme 3 polituro. Ta politura je držala le do prvega dežja! No potem sem pa v OBI-ju kupil neko pocensko polituro, kr ena leva znamka in je držala vsaj 3 mesece kljub dežju.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To nov 23, 2010 1:36 pm
Češki fan!Prispevkov: 17Pridružen: Po nov 15, 2010 11:02 pm
Nedvomno in v prvi vrsti lahko primeš za vrat prodajalca. Gre namreč za stvarno napako izdelka (glej 459. člen Obligacijskega zakonika in nadaljnje), saj sredstvo očitno ne vsebuje lastnosti, potrebnih za normalno uporabo oziroma ne vsebuje dogovorjenih lastnosti.

V zvezi z izdelkom lahko uveljavljaš eno izmed pravic, ki jih določa zakon, zate bolj pomembno pa je, da lahko zahtevaš tudi povrnitev škode, ki je zaradi tega izdelka nastala na drugih tvojih stvareh (po pravilih odškodninske odgovornosti)

Oziroma da skrajšam, ganjaj prodajalca, da v zameno za "škodo" izda vsaj olje in filter za naslednji servis. :cool:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To nov 23, 2010 7:15 pm
V četrtek sem dogovorjem z predstavništvom Sonaxa v Sloveniji. So me povabili naj se oglasim, da si ogledajo zadevo.

Glede na to, da se mi to zdaj zgodi vedno ko je avto na dežju, bom zahteval, da mi to odpravijo. Upam, da mi ne topi gume oziroma dela kakršno drugo škodo na vozilu.
Problem je, da mi bodo verjetno ponudli kako pasto za gumo. Meni pa ravno ne diši več, da bi si vozilo mazal z Sonaxom. Rad bi samo to odpravil, da se mi to več ne ponavlja.
Na začetku so se sicer nekaj izmikali, da to ni od te politure, toda ko sem jim napisal da je avto star mesec dni in druga zadeve ni videl gor, pa da bom z lahko to dokazal da to povzroča ta pasta, so me prijazno povabili k njim. Bomo videli kaj se bomo dogovorili.

Sonax nikoli več! Pa upam, da boste tudi vi premislili, predno boste kaj gor pacali takega.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr nov 24, 2010 9:51 am
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1324Kraj: Tu pa tamPridružen: Po avg 01, 2005 10:02 pm
http://www.detailingworld.co.uk/forum/index.php
Na tej strani imaš veliko napisanega in prikazanega kar setiče poliranja negovanja in zaščite na avtomobilu.
Veliko je dejavnikov da se ti to dogaja na avtomobilu.
Ne me narobe razumeti toda vsega ni kriva zaščita ki si jo nanesel.
tudi sama okolica kjer si doma je lahko kriva,s tem meslim na kisel dež in pa umazanija ki je na cesti.
Lahko je tudi kriv postopek kako si nanašal,ne vem,ugibam.
Nisem še slišal da bi vosek topil gumo,namreč vosek ni na ph osnovi,zato tudi mislim da ti ni stopil gume.
Že kar nekaj zaščit sem probal na avtomobilu me drugim tudi Sonaxsov trdi vosek in se mi to ni dogajalo,na začetku.ko pa vosek izgubi svojo moč ali pa ko se počasi spere se pa to začne dogajati.
Ne narobe razumeti kar sem napisal,če te še kaj zanima uprašaj.

LP Hitri

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr nov 24, 2010 7:14 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1747Kraj: VelenjePridružen: Po maj 09, 2005 3:26 pm
Jaz imam bel avto, in če našpricam avtošampon (zelo agresiven Formula) po nesreči po gumi se takoj ulije črno dol po vratih. Je treba prekleto dobro sprat da se spere zadeva. Avtošamponi so ponavadi krivec za to pizdarijo.

Prvič ko sem pral avto sem imel precej problemovs tem, sedaj pa je že ok. ;)

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr nov 24, 2010 7:35 pm
Kaj bi lahko blo krivo, da sem pred nanosom v avtopralnici oprav avto z njihovim šamponom?
Ker na deklaraciji piše, da ni potrebe po suhem avtu, sem namazal kar na mokrega. Upošteval sem navodila, toda, možno da so navodila malo čudna. Mogoče pa res splet okoliščin.
Bom videl, kaj bodo jutri rekli strokovnjaki na Sonaxu.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe nov 26, 2010 3:09 pm
Evo, pa da poročam:

Včeraj bil pri predstavništvu Sonaxa v LJ. Ugotovili smo(vsaj po videzu), da je guma nepoškodovana. Povedali so mi veliko različnh teorij, zakaj bi se to lahko zgodilo. Ena izmed teh je, da je bila dekonzervacija slaba, in se sedaj te ostanki topijo. Odločili smo se da natančno operem avto, ga fajn posušim, nato pa še enkrat namažem s tem. Naj se to ne bi več ponavljo.
Če se pa bo, pa si lahko mislite, kje me bodo spet videli.

Danes sem pisal na Porsche Maribor, ampak sem nad ogovorom zelo razočaran.
Kopiram del maila:
Vaše vozilo je bele barve in je posledično bolj izpostavljeno vremenskim vplivom ( bolj vidno ).
Te črte se vam bodo še večkrat pojavile in jih je potrebno tudi večkrat sprati, ne glede kašno čistilo uporabljate ( v vašem primeru Sonax ).

Nimam prvega vozila bele barve n nikoli nisem kaj takega videl. A oni pa mi napiše, da je to zaradi bele barve. Jaoo.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe nov 26, 2010 8:11 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1747Kraj: VelenjePridružen: Po maj 09, 2005 3:26 pm
Od konzervancije ziher ni, ker Škoda že 2 leti uporablja biorazgradljivo folijo namesto konzervansa, pač ekologija pa to.

Meni je šlo to stran z večkratnim pranjem, sedaj pa se pojavi samo če slabo sperem šampon.

Odsoten Profil

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 1 od 1
13 prispevkov
Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi