Avtor Sporočilo

<  Splošno  ~  Hrvaška in bencinske črpalke

OdgovorObjavljeno: Po jul 16, 2007 9:48 pm
Češki fan!Prispevkov: 41Kraj: LjubljanaPridružen: To apr 24, 2007 9:01 pm
Lep pozdrav vsem!

Odpravljam se na dopust na jug Dalmacije, še nekoliko naprej od Splita. Do letos ni bilo pomislekov in skrbi - moja stara Renaultova kočija je prežvečila vsako brozgo, s katero sem jo napojil. Letos se tja odpravljam s povsem novo Octavio (2000 km) in ne bi rad že takoj kakšno ušpičil z nekvalitetnim gorivom (bencin). Je glede črpalk in goriva na Hrvaškem kakšna panika, katere črpalke priporočate/odsvetujete. Ima kdo kakšne konkretne izkušnje s temi rečmi?

Imejte se lepo!

Dragan

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To jul 17, 2007 6:37 am
ČlanČlanPrispevkov: 117Kraj: Spodnje PirničePridružen: Če dec 07, 2006 12:32 pm
Octavio mas, fino:)))

Sicer nisem stokovnjak za naftne derivate...ampak js mam tud octavio II, bencinarja...pa ti lahko povem, da se nism meu tezav z bencinom na hrvaskem..je pa res da sem tanku na omv-jevih pumpah...nekaj let nazaj sem imel pa felicijo in tud ni blo tezav z gorivom pa ceprav sem tanku na INA pumpah...pa tud kolegi se niso mel tazev z gorivom na hrvaskem...tko da mislm da se nimas cesa bat in da gres mirne volje na dopust...

lp

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To jul 17, 2007 7:32 am
Uporabniški avatarŠkoda majstrPrispevkov: 105Pridružen: To dec 20, 2005 1:16 pm
Če maš bencinarja se nimaš kej bat kje boš tankal. Mogoče bi mel mal pomisleke pr dizlih. Ampak če boš šel po AC do Splita maš velik črpalk, pa niso vse INA.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To jul 17, 2007 10:12 am
Uporabniški avatarVreden znamkePrispevkov: 2562Pridružen: Pe maj 06, 2005 9:34 am
Jaz sicer nimam Octavie, vendar vsako leto napolnim dva tanka benza na hrvaški AC ZG-ST in vedno na random črpalkah. Še nikoli ni bilo težav. Res pa je, da so par let nazaj nekaj ustvarjali z dizli.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To jul 17, 2007 9:14 pm
Uporabniški avatarbil aktiven, sedaj zanikamPrispevkov: 1646Kraj: Loška dolina - LJPridružen: Sr avg 24, 2005 9:32 pm
že 25 let tankamo na INI pa ni problema na Hrvaškem. Kar pa neb reku za une "še bol južne" države, tam pa natankaš lahko karkoli, še posebej za dizla :doh:

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: To jul 17, 2007 11:18 pm
Uporabniški avatar--Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
v rusiji majo recimo prov posebi pumpe kjer na veliko piše "euro IV" :D

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Sr jul 18, 2007 7:52 am
Škoda loverPrispevkov: 217Kraj: logatecPridružen: So feb 24, 2007 4:29 pm
jaz ponavadi tankam na OMV in je blilo vredu b.p.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr jul 18, 2007 11:24 am
Škoda loverPrispevkov: 207Kraj: MariborPridružen: Ne jun 10, 2007 7:31 pm
Lani ko sem bil na hrvaškem z mojo felicijo sem opazo da tudi če sem tankal pri njih 98 je blo skoraj isto ko če pri nas tankaš 95 ful majo slab bencin pa ne zdaj da bi ble not neke svinjarije al kaj glede tega ni problema samo avto ne gre tak ko bi mogo it saj imajo manj oktanov kot pri nas....tak da mirne volje tankaš kje želiš samo vedi da ti pač avto nebo tak šal kot si vajen pa poraba bo večja.....

lp

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr jul 18, 2007 9:47 pm
Uporabniški avatarŠkoda loverPrispevkov: 349Kraj: GorencPridružen: Ne feb 26, 2006 11:41 am
rsvalto je napisal/-a:
Lani ko sem bil na hrvaškem z mojo felicijo sem opazo da tudi če sem tankal pri njih 98 je blo skoraj isto ko če pri nas tankaš 95 ful majo slab bencin pa ne zdaj da bi ble not neke svinjarije al kaj glede tega ni problema samo avto ne gre tak ko bi mogo it saj imajo manj oktanov kot pri nas....tak da mirne volje tankaš kje želiš samo vedi da ti pač avto nebo tak šal kot si vajen pa poraba bo večja.....

lp

:blink:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr jul 18, 2007 10:13 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1748Kraj: Dežela opojnih trenutkovPridružen: So avg 27, 2005 6:29 pm
naj omenim, da tudi naš 95 oktanc nima 95 oktanov. Enako velja za 98 in 100 oktan pri nas. Italija ima kar se tiče bencine veliko bolj kvalitetno.
Super 95 v Italiji je primerljiv s Super 98 pri nas.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če jul 19, 2007 1:05 pm
Uporabniški avatarNajmlajši a najhitrejšiPrispevkov: 585Pridružen: To nov 01, 2005 9:13 pm
Lahko se vsaj tolažimo, da mamo bencin med cenejšimi v Evropi. :):

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če avg 09, 2007 6:23 pm
Češki fan!Prispevkov: 41Kraj: LjubljanaPridružen: To apr 24, 2007 9:01 pm
No, če sem že začel debato, lahko napišem še vtise...

Torej, z gorivom na Hrvaškem ni bilo nikakršnih težav, na koncu avtoceste Zagreb - Split se nahaja celo Petrolova bencinska črpalka. Podil sem se tudi čez celotno BiH (kjer ne poznajo avtocest), tankal sem celo v Sarajevu, sem pa našel neko povsem novo OMV črpalko, tako da tudi ni bilo panike.

Tako, to je to!

Aja...seveda...Škodilak se je obnesel po pričakovanjih -> ODLIČNO!!!

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe avg 10, 2007 7:43 am
Škoda loverPrispevkov: 217Kraj: logatecPridružen: So feb 24, 2007 4:29 pm
Jest sm 2× tankal na omv in ni bilo problemov.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So avg 11, 2007 8:33 pm
Uporabniški avatarSimply cleverPrispevkov: 494Pridružen: So nov 04, 2006 2:43 pm
Sem že pred časom bral naš zakon (ali določbo oz. kakorkol se temu že reče) o oznakah oktanov na bencinskih pumpah.

Recimo kot 95 oktanski bencin lahko prodajajo minimum 91 oktanski bencin. za 98 oktanskega je minimum okrog 94(95) oktanov.

Ne me držat za cifre, ker je že kar nekaj časa nazaj od kar sem to bral. Ampak je pa kar velik razpon med tem kar je označeno in kar je LAHKO dejansko notri.

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Ne avg 12, 2007 12:04 pm
Češki fan!Prispevkov: 14Kraj: GrižePridružen: Sr jun 06, 2007 5:41 am
Roky je napisal/-a:
Italija ima kar se tiče bencine veliko bolj kvalitetno.
Super 95 v Italiji je primerljiv s Super 98 pri nas.

Torej se splača tankat na Agip pumpah ali imajo vse slovenske pumpe isti benz.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne avg 12, 2007 12:32 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1748Kraj: Dežela opojnih trenutkovPridružen: So avg 27, 2005 6:29 pm
baje da nimajo vsi istega.
Kar se tiče dizla z BiH, pa je vse vredu. Octavjica se je napojila na Petrolovi bencinski v BiH in še zdaj lepo teče brez kakršnihkoli težav (cena dizla je zelo podobna naši)

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če sep 02, 2010 1:08 pm
Uporabniški avatarŠkoda loverPrispevkov: 182Kraj: PrevaljePridružen: To avg 24, 2010 1:24 pm
Da ne odpiram nove tem, sem obudil tole staro...

Torej, čez slabe 14 dni gremo prvič na "more" s škodilakom. Zanima me, kakšne so izkušnje z dizlom pri sosedih? Je treba pazit na kateri pumpi tankaš in katero vrsta dizla? Grem pa po AC do Prizne in potem na Pagu do Novalje.

TNX :cool:

Odsoten Profil WWW

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 1 od 2
30 prispevkov
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi