| Avtor |
Sporočilo |
< Splošno ~ Nakup družinskega karavana |
|
mighi
|
Objavljeno: Sr avg 16, 2006 12:31 pm |
|
|
| Bosch pumpa majstrPrispevkov: 9Kraj: KoperPridružen: Sr avg 16, 2006 12:22 pm
|
Pozdravljeni,
lastnike Octavij prosim, da mi svetujete pri nakupu. Letno delam manj kot 20.000 km (večina po mestu, kakih 300km mesečno je relacije).
Cenovno bi rad dobil nov avto do 4 mio- sem pade Octavia karavan, Ambient oprema, II 1.6 MPI (102hp)-zanima me kakšna je poraba, ali je ta motor dovolj za ta avto. Tudi jaz bi rajši 1.9TDI, samo 0,5 mio SIT razlike dolgo ne prinesem noter.
Motorji FSI so predragi (100k cenejši od TDI).
Če ne, se oziram še po konkurenci Megane Grandtour 1.6 16V(110hp), Ford focus 1.6 (115hp) ali Peugeot 307 Break (110 hp). Cenovno se vsi z malo opreme vrtijo od 3.5-4 mio.
Hvala in LP
|
|
Na vrh
|
|
|
mish
|
Objavljeno: Sr avg 16, 2006 3:28 pm |
|
|
- Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
|
od naštetih avtomobilov ti absolutno svetujem octavio, kakor mi je znano je dosti bolj prostorna (verjetno je pri drugih avtomobilih potniški prostor nespremenjen, oziroma isti kot v ne-karavan izvedbi). Pa tudi za peugoeta 307 sem že večkrat slišal da je dober polizdelek v primerjavi z golfom. Sam sem vozil tudi octavio II 1.6 MPI, ti zagotavljam da je čisto zadosti močan motor. Mene je vbistvu kar presenetil, sem pričakoval bolj neposkočnega. Porabe pa se ne spomnim, vem le da ni bila tako pretirano visoka (če bi bila bi se spomnil  ) Secer pa zmeni se za testno vožnjo, pri vseh avtomobilih in vzemi tistega ki se ti bo zdel boljši
|
|
Na vrh
|
|
|
slick
|
Objavljeno: Sr avg 16, 2006 4:26 pm |
|
|
Škoda loverPrispevkov: 259Kraj: LjubljanaPridružen: To maj 10, 2005 7:25 pm
|
Sam vozim Octavio II (navadno in ne karavan) z 1.6MPI motorjem. Motor meni popolnoma zadošča, poraba je okrog 8 l na 100km. Relacije se da z malo vaje vozit s 6,5 litra, če ga tiščiš na polno na kaki avtocesti, je poraba pri ene 160-170km/h cca. 10 l. Končna brzina je okrog 200 po števcu. TDI se od tega razlikuje samo po dizelskih pospeških (brutalnejši, a kratke sape) in navoru, sicer imata 1.6MPI in 1.9TDI enak čas, ki ga porabita za pospešek od nule do sto. Ja, pa dizel je malo manj požrešen pri gorivu, ampak s tvojo kilometrino pol milijona razlike res kar nekaj časa ne boš prinesel not.
Za razliko do kateregakoli drugega motorja raje vzemi Elegance opremo, ne bo ti žal.
Peugeotova 1.6 bencinska 110KM mašina je lena ko crknjen konj, Octavia mi je znotraj veliko lepša in deluje kakovostnejša kot Renault in Peugeot. Forda ne poznam.
Za testno vožnjo se boš pomoje težko zmenil, vsaj ko sem ga jaz kupoval, so imeli povsod registrirane same dizle in sem bencinarja kupil praktično na slepo.
|
|
Na vrh
|
|
|
micko
|
Objavljeno: Sr avg 16, 2006 5:30 pm |
|
|
Škoda loverPrispevkov: 349Kraj: GorencPridružen: Ne feb 26, 2006 11:41 am
|
Pa še mal sluha si boš pršparov z bencinarjem!
|
|
Na vrh
|
|
|
mighi
|
Objavljeno: Če avg 17, 2006 7:32 am |
|
|
|
Hvala za odgovore, sem se zmenil za 1.6 in jo bom dobil za testno vožnjo.
Glede opreme, pa mi je ambient bolj všeč (alu letvice namesto titanium), najbrz bi vzel ambient+kovinsko barvo, daljinsko zaklepanje, klima še ne vem (ročna: 2 conska avtomatska, razlika cca 100k). V glavnem, morem šparat da pridem pod 4 mio.
V salonu so dobili še modrega Roomsterja in nama je z ženo ful všeč. Prodajalec ga nekaj primerja z Ford Fusionom ampak mislim da gre za čisto drug avto (prtljažnik 450l) Za 4 mio bi pomoje dobil 1.6 mašino in ful opreme. Bom počakal še na ponudbo za novega Roomsterja. Vam pa javim kako se mi je peljala Octavia.
|
|
Na vrh
|
|
|
mish
|
Objavljeno: Če avg 17, 2006 10:01 am |
|
|
|
definitivno ti svetujem avtomatsko klimo, tudi naslon za roke bil nepogrešljiv ko bi se ga navadil
Mogoče res počakaj na roomsterja, pa se potem odloči, je pa octavia bolj napredna iz tehničnega vidika.
|
|
Na vrh
|
|
|
slick
|
Objavljeno: Če avg 17, 2006 5:40 pm |
|
|
|
Definitivno se stegni za avtomatsko klimo. Je vredna tistih 100k SIT,
Jaz sem pred enim letom za mojega Škodilaka z Elegance opremo, kovinsko barvo, malim usnjenim paketom in MultiDOT displejem dal malo čez 3,9 mio SIT.
V Roomsterju sem sedel na celjskem avto salonu - armaturka je popolnoma plastična. Kar nisem mogel verjet... :doh:
|
|
Na vrh
|
|
|
mish
|
Objavljeno: Če avg 17, 2006 6:12 pm |
|
|
|
ja pa za multi dot se tud splača tistih 15 tisočakov dat
|
|
Na vrh
|
|
|
mighi
|
Objavljeno: Pe avg 18, 2006 7:06 am |
|
|
|
Testna vožnja mi razjasnila obzorje. 1,6 ni dovolj močen motor za karavana. Vsaj zame. V klanec (viadukt črni kal) z dvema potnikoma ni šlo več kot 140 po števcu. Tudi pospeški se začnejo pri 4-5000 obratih ->mislim da je posledično glasnejši motor in višja poraba (10l)
Tko da bom probal kako gre kaj megane ali pa focus z bencinarjem, ali pa bom čakal na kakšno akcijo na dizla. Nisem dirkač, se pa rad lepo peljem in včasih prehitim kamion ki mi vozi 80 po magistralki. brez da ogrožam sebe. Nekje sem bral da se ne sme šparat pri motorju, ker je najpomembnejši del avta.
|
|
Na vrh
|
|
|
mish
|
Objavljeno: Pe avg 18, 2006 10:28 am |
|
|
|
jah to je čisto odvisno od tebe, če si ti ne zdi dovolj močan potem ga ne kupiti, če ja, pač ja. Meni se je zdel izredno soliden, sem pa šel v celovec čez jezersko in po AC nazaj.. res pa ne omogoča nevemkakšnega divjanja. Če se ti zdi preglasen, dizel je ponavadi glasnejši. In če bi rad močan avto za v klanec, potem raje kupi rabljeno z 2.0 TDI...
|
|
Na vrh
|
|
|
hominis2
|
Objavljeno: Pe avg 18, 2006 1:03 pm |
|
|
| Škoda loverPrispevkov: 336Pridružen: Ne jan 15, 2006 10:26 pm
|
glede na to da je omejitev 4 mio bi na tvojem mestu vzel kaj z druge roke ... ze leto staro octavio 2 dobis zlo ugodno, saj cene hitro padajo. pa tud avto je po enem letu prakticno nov !
jaz bi raje vzel z druge roke in si na ta racun omislil boljsi motor, za moje pojme je za karavana se vedno min 1.9 TDI oz. bencinar mocnejsi od 1.6.
moras razumet da je to druzinski karavan, ki ga bos po vsej verjetnosti kdaj tudi natovoril s otroci in sitno zeno ter kupom prtljage, premagoval klance, .... skratka hocem rect da to ni clio
|
|
Na vrh
|
|
|
slick
|
Objavljeno: Pe avg 18, 2006 8:00 pm |
|
|
|
mighi je napisal/-a: Nekje sem bral da se ne sme šparat pri motorju, ker je najpomembnejši del avta.
No, s tem se pa res ne bi strinjal. Dobre gume in zanesljive zavore so meni veliko pomembnejše od motorja. Res pa je, da vzemi motor, kateremu boš lahko zaupal recimo tudi pri prehitevanju.
|
|
Na vrh
|
|
|
mighi
|
Objavljeno: So avg 19, 2006 3:07 pm |
|
|
|
slick je napisal/-a: mighi je napisal/-a: Nekje sem bral da se ne sme šparat pri motorju, ker je najpomembnejši del avta. No, s tem se pa res ne bi strinjal. Dobre gume in zanesljive zavore so meni veliko pomembnejše od motorja. Res pa je, da vzemi motor, kateremu boš lahko zaupal recimo tudi pri prehitevanju.
Utemeljujem: gume se da zamenjat, zavore prav tako. Ko pa enkrat kupiš npr. motor 1,6 je cenej zamenjati cel avto kot pa samo motor. Strinjam se da je vožnja z 2.0 z slabimi gumami bolj nevarna kot pa prehitevanje z 1,6 v klanec:)
Zdej sem bil še na Renaultu in dobil ponudbo za Megana Grandtuour 1,6 16v 110hp-vsa oprema (el.klima, alu feltne,naslon za roke, strešni nosilci, kovinska barva, radio s CD... ni da ni) s 950k popusta za 3,9 mio.
Dizel 1,5 (cca 105km) pride 570k več, kar se mi za mojo kilometrino absolutno ne izplača. V pon. grem probat pa bomo vidli. Če je motor OK vzamem- tud ni treba šparat na opremi kot pri octaviji.
daljinsko zaklepanje...35k
naslon za roke...40k
strešni nosilci...x
avtomatska klima 100k
radio z Mp3...100k
Vem da ni vse življensko nujno, ampak ljudje nismo ovce. Ok je lastnik švaba ampak vseeno ne moreš srednje opreme (ambiente) prodajat brez daljinskega zaklepanja. Smo ja v 21st. :evil:
|
|
Na vrh
|
|
|
Roky
|
Objavljeno: So avg 19, 2006 5:26 pm |
|
|
Nekaj le znam..Prispevkov: 1748Kraj: Dežela opojnih trenutkovPridružen: So avg 27, 2005 6:29 pm
|
če vzameš renoja, srečno z njim. Mi nikol več ne vzamemo francoza. Sami problemi smo meli z njimi in jih mamo še zmeraj.
Prej se pozanimaj za možne napake pri renaulti.
|
|
Na vrh
|
|
|
mish
|
Objavljeno: So avg 19, 2006 6:00 pm |
|
|
|
za renoja tudi jaz slišim od vsepovsod (skoraj) samo slabe stvari.
Kaj pa ford focus C-max? Znanec ki je kupoval octavio se je odločil zanj in pravi da je čisto zadovoljen z njim. Kupil ga je pa predvsem zaradi ugodnejšega financiranja (pola/pola)
|
|
Na vrh
|
|
|
mighi
|
Objavljeno: So avg 19, 2006 9:20 pm |
|
|
|
mish je napisal/-a: za renoja tudi jaz slišim od vsepovsod (skoraj) samo slabe stvari. Kaj pa ford focus C-max? Znanec ki je kupoval octavio se je odločil zanj in pravi da je čisto zadovoljen z njim. Kupil ga je pa predvsem zaradi ugodnejšega financiranja (pola/pola) 
C-max je predrag, bom povprašal pa še za Focusa karavana 1,6 (115). Mislim da je cenovno okrog 4 mio. Če dajo kak pameten popust
Aja hvala za nasvete, za renoje sem slišal ampak upam da so porodne težave mimo (motorji, podobno paje tudi pri Peugeoju). Bom pa dokupil še 2 leti garancije (cca 80k), da imam potem 4 leta mir.
|
|
Na vrh
|
|
|
mish
|
Objavljeno: So avg 19, 2006 10:48 pm |
|
|
|
jah predvsem sem slišal kritike glede elektronike.. skorajda vsak ki ga poznam in ima renaulta ni popolnoma zadovoljen z njim...
Pa salone ti svetujem da izbiraš tiste privatne, tam se ti bolj posvetijo, pa tudi popuste se da večje dobiti. S katerega konca si?
|
|
Na vrh
|
|
|
|