| Avtor |
Sporočilo |
< Splošno ~ kaj je stabilizator |
|
redoktavian
|
Objavljeno: So jun 03, 2006 3:20 pm |
|
|
| Bosch pumpa majstrPrispevkov: 2Pridružen: Sr apr 19, 2006 4:21 pm
|
no pa se izkaste pa povejte kako nalogo ima natancno stabilizator.nekateri tezijo da si ga bo kupil zaradi lepsega videza, nekateri zaradi sportne voznje..itd. tk da sm se sam zmeden.
|
|
Na vrh
|
|
|
dugi7
|
Objavljeno: So jun 03, 2006 5:04 pm |
|
|
Bela StrelaPrispevkov: 589Kraj: Bogu izza noguPridružen: Pe maj 06, 2005 8:03 am
|
Tko na hitro: namen stabilizatorja je da poveča vzvojno trdnost avta v ovinkih oz. skrbi da se karoserija ne zvija toliko, posledično pa avto ne izgublja toliko oprijema.
|
|
Na vrh
|
|
|
alanq4
|
Objavljeno: So jun 03, 2006 5:09 pm |
|
|
Born to be ALFIST!Prispevkov: 200Kraj: ljubljanaPridružen: So maj 07, 2005 12:45 pm
|
Hmm, upam da se razumemo da je stabilizator (sway bar) na podvozju in povezuje obe roki da se avto manj nagiba.
slikca
Tukaj pa se mi zdi govorite o strutbrace-u povezavi na zgornjem vpetju blažilcev (lahko tudi spodaj) ta pa zagotovi malce večjo vzvojno trdnost karoserije. Posledično se manj zvija vpetje vzmetne noge in s tem ostaja oprijem koles optimalen ker se ne spreminja optika.
slikca
|
|
Na vrh
|
|
|
mish
|
Objavljeno: So jun 03, 2006 5:41 pm |
|
|
- Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
|
ampak te stabilizatorje nekateri novejši avti že imajo ali ne? (sway bar mislm)
|
|
Na vrh
|
|
|
bord
|
Objavljeno: So jun 03, 2006 6:48 pm |
|
|
Vozim zelo-modroPrispevkov: 734Kraj: ljubljana - šiškaPridružen: Pe jun 03, 2005 11:04 am
|
a veste da majo fabije serijsko napako
pa začne stabilizator neki ropotat :dry:
k sm furu čez lukne mi je neki toukl sm mislu da je avspuh
se je pa izkazal d je to stabilizator
|
|
Na vrh
|
|
|
dugi7
|
Objavljeno: So jun 03, 2006 7:01 pm |
|
|
Bela StrelaPrispevkov: 589Kraj: Bogu izza noguPridružen: Pe maj 06, 2005 8:03 am
|
No sej funkcija oz. namen obeh je podobna, najboljše pa delujeta v paru! Baj the potka ,kako se pa pol po slovensko reče strut brace???? sem mislil da je oboje stabilizator? redoktavian je pa verjetno mislil na strutbrace, če naj bi ga kdo kupil zaradi izgleda??
|
|
Na vrh
|
|
|
|