Avtor Sporočilo

<  Splošno  ~  Kupujem octavio 1.9tdi

OdgovorObjavljeno: Sr feb 23, 2011 2:00 pm
Uporabniški avatarVreden znamkePrispevkov: 2028Kraj: DobrepoljePridružen: Pe jun 29, 2007 6:08 pm
Končno, po enem letu in pol "tečnarjenja" kolk mi žre moj dizel in menjavi vsega mogočega, je napaka v nastavitvi zobatega jermena.Danes sem malo več razdru okoli mašine in kaj vidim.Jeziček napenjalca zobatega ni na zarezi ampak približno pol cm nazaj - jermen ni pravilno napet in mi lahko preskoči če že ni.Jermenica na odmični oz. šraufi morajo biti skrajno desno, da motor normalno dela - sem že dvakrat nastavljal vbrizg pa nisem temu posvečal pozornosti, ker gledal sem samo podatke v vagcomu.In hiter pogled pod plastiko na glavni gredi- jermenice nisem snel ker nimam ključa za vijake, je da so vrli mehankarji oz. kdorkoli je to delal, vse skupaj falili in nimam motorja točno v fazi.

Če ima kdo za posodit orodje za blokado odmične in šponarja, ali pa če ve kje dobit v Sloveniji, ker jih imajo na e-baju malo morje ga prosim naj to napiše tukaj gor ali pa na ZS.

Zdej da ga vozim na servis in rečem naj mi nastavijo jermen, bo sigurno njihov odgovor, da naj menjam vse skupaj, kar pa nočem, ker jermen je še za 60000 km.

Ja, če opazite bel cahen na odmični ( mislim pod plastičnim pokrovom), to sigurno pomeni da mehanik ni imel orodja in je delal po svoje.In glih tak cahen imam jaz.
Če mi lahko kdo pomaga pri orodju, se naj javi, da enkrat za vselej zaključim to zadevo.Pa za informacijo, z polnim tankom sem naredil 680 kilometrov.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr feb 23, 2011 5:37 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1768Kraj: KrasPridružen: Če apr 20, 2006 4:19 pm
Kolega ima in lahko posodi. Dej kontakt na pm, pa se bova zmenila.

Odsoten Profil WWW

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 2 od 2
19 prispevkov
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu