Avtor Sporočilo

<  Splošno  ~  Kako do prelepega motornega prostora!?

OdgovorObjavljeno: Če jul 07, 2005 10:54 pm
Uporabniški avatar--Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
Sej nevem kaj točno ti mislš, samo octavia (vsaj moja) vem da ima npr nad lučmi gumo, pa tudi okol mislm da jo ima (nism 100% bom pa pogledu).

Drgač pa itak večina pride od spodaj in od spredaj. Če gre zrak notr, gre z njim tudi prah. In če gre lahko zrak, gre lahko tudi voda v deževnih dneh (še posebej na ac) z njo pa umazanija s ceste. ;)

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Če jul 07, 2005 11:12 pm
Uporabniški avatarquattro + BiTurbo RulzPrispevkov: 154Pridružen: Pe maj 06, 2005 11:12 am
mish je napisal/-a:
Drgač pa itak večina pride od spodaj in od spredaj. Če gre zrak notr, gre z njim tudi prah. In če gre lahko zrak, gre lahko tudi voda v deževnih dneh (še posebej na ac) z njo pa umazanija s ceste. ;)

Tocno to sem hotel napisati, pa si me prehitel... po kaksni logiki bi uno tesnilo pod havbo preprecilo umazaniji in prahu dostop do motorja?

:huh:

Moj mlincek sproducira enormne kolicine toplote. Pozimi pri RSR-u na valjih sem bil ves prepoten nad masino v kratkih rokavih, zunaj pa 3 stopinje pa garaza odprta na prepih in tavelik ventilator od valjev vklopljen... teklo je od mene, ko sem med samo meritvijo ene zadeve spredaj v motorju drzal in meril.

Ce bi tisto tesnilo preprecilo prahu dostop, potem to pomeni, da se masina hladi samo skozi tisto spranjo pod havbo :blink:

Malenkost sem skepticen...

/jan

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe jul 08, 2005 5:38 pm
Uporabniški avatarŠkoda loverPrispevkov: 314Kraj: Trnovo-SiskaPridružen: Ne jun 12, 2005 11:01 pm
V trzino, pri piramidi desno je ena firma ki ti spuca motorni prostor da se sveti, ne vem pa kok racunajo za to.

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Pe jul 08, 2005 10:31 pm
Uporabniški avatarLastim si Octavio RSPrispevkov: 40Kraj: LjubljanaPridružen: Če maj 26, 2005 10:42 am
...če se ti da se pozanimi kaj naredijo(da ne uporabljajo kakšna agresivna čistila) in za kok denarja...sej na koncu se da vse spucat, sam problem ostane še zmeraj aluminij :dry:

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Ne jul 10, 2005 3:25 pm
Uporabniški avatar--Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
če bi blo s prahom tko lahko bi samo šel enx na ac pelat ene 180 pa bi se ti mašina svetla... pa se ne. Pa tud pride sol in razne stvari iz ceste ala mikro koščki gum itn. skozi zračnik spredaj, v to sem sveto prepričan. To se pozna še posebej ko primerjaš novo in staro octavio. V stari se motor bistveno manj 'paca' ker ima kiler in to višje, pri novi pa je maska dovolj visoko da se voda tega izogne in veselo šprica po motorju.

tomas.. pejt v cinkarno al pa km, da ti tist aluminij pokromajo, pa je...
Drgač ti bo vedno sprot oksideral ;)

Pa hvala za informacijo o pralnici v trzinu. Se bom enkrat tja zapeljal.

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Ne jul 10, 2005 5:28 pm
Škoda voznik!Prispevkov: 76Kraj: celjePridružen: Ne jul 03, 2005 1:09 pm
tomas.. pejt v cinkarno al pa km, da ti tist aluminij pokromajo

ps v cinkarni ne kromajo več,vem ker moj oče dela tam
baje se kromat da v emo sem slišo ne vem
emo-celje

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne avg 21, 2005 12:21 pm
Uporabniški avatarLastim si Octavio RSPrispevkov: 40Kraj: LjubljanaPridružen: Če maj 26, 2005 10:42 am
...prijatelj, ki ima CNC, mi je dal neke vrste "šmirgl" oz. polituro za alu; sm sprobal in sem več kot zadovoljen, samo cajt si moram vzet za vse alu dele...kar pa se gume in plastike tiče, mi pa rihta en sprej ali tekočino...ko porihta vam povem več...

...namesto tega original pokrova imam itak karbon pokrov, tako da me to ne skrbi (to kar ma zgornja Fabia poštrihan na rumen)...

Odsoten Profil WWW

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 2 od 2
24 prispevkov
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu