Avtor Sporočilo

<  Splošno  ~  nakup Škode Roomster

OdgovorObjavljeno: Ne sep 05, 2010 5:19 pm
Uporabniški avatarŠkoda majstrPrispevkov: 135Kraj: PostojnaPridružen: Ne jul 19, 2009 1:03 pm
Pozdravljeni. Prijatelj ima namen kupit škodo roomsterja in to dizla. Pa me zanima vaše izkušnje ter nasveti glede nakupa (motor,oprema,brava...)
lp

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne sep 05, 2010 6:27 pm
Uporabniški avatarŠkoda voznik!Prispevkov: 89Kraj: CeljePridružen: So dec 26, 2009 5:44 pm
V konfiguratorju si naj skup zmeče, kar mu paše, pol bo pa vidu, kolk ga bo liksuz stal.

Pol, ko bo enkrat mel zadevo v rokah, jo pa vrjetn ne bo več spustu iz rok :buny:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne sep 05, 2010 6:36 pm
Uporabniški avatarSimply cleverPrispevkov: 489Kraj: velenjePridružen: Sr maj 30, 2007 9:35 pm
Familly 1.6 TDi CR DPF 90Hp

Pa si zmagovalec :cool:

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Če sep 09, 2010 9:50 am
Bosch pumpa majstrPrispevkov: 3Pridružen: Če sep 09, 2010 9:08 am
Pozdravljeni,

na forum sem se prijavila, ker bi rada dobila mnenje / izkušnje glede Škode Roomster, za katero se odločam v teh dneh. Sicer že vozim Fabio, s katero sem zelo zadovoljna. Menjala bi pač, dokler še kaj dobim zanjo; načeloma bi ostala pri Škodi, ker imam dobre izkušnje, čeprav si ogledujem tudi konkurenco.

Skratka: kakšne so vaše izkušnje z Roomsterko (gledam model 1,6 tdi) - tako notranjost kot glede vožnje.

Ali prav vidim, da ni merilnika za temperaturo, ali pa je ta v sklopu digitalnega števca?

Ravno tako se sprašujem, ali me oči ne varajo in je prtljažnik res "odprt", tj. nima roloja in se od zadaj vse vidi, kaj je notri?

Nekaj takih malenkosti me odvrača od nakupa, seveda pa me zanima tudi obnašanje avta na cesti.

Vnaprej hvala vsem za odgovore.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če sep 09, 2010 4:59 pm
Uporabniški avatarSimply cleverPrispevkov: 489Kraj: velenjePridružen: Sr maj 30, 2007 9:35 pm
Pozdravljena!

Kar se tiče 1.6 TDi motorja je super, je CR, Euro5,varčen,tih,... Priporočam 90hp malo dražji od 1.2TDi in dosti cenej kot 1.6 TDi 105hp

Sama vožnja se dosti razlikuje od fabie v prid, zaradi večje medosne razdalje se avto pelje bolj udobno, posledično je pa več prostora na zadnjih sedežih. Sama notranjos je pa odvisna od opreme.

Merilnika res ni, opozarja te lučka toliko da veš kdaj je motor hladen in kdaj ne. Razen če ima Maxi Dot prikazovalnik, potem je merilec.

V prtlažnik se ne vidi, ima polico ne rolete, je pa res da je lukna med polico in sedeži kadar so sedeži prestavljeni naprej. Pri tem res niso mogli kaj dosti nardit ker ima Vario Flex sistem sedežev. Kar je pa dobra zadeva (vsaj zame)

Sam priporočam Roomster Family FL, ogromno opreme za lepe dnarce...spet je pa seveda odvisno, kolk se bo za avto odštel?

Lp Nejc

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Če sep 09, 2010 7:09 pm
Bosch pumpa majstrPrispevkov: 3Pridružen: Če sep 09, 2010 9:08 am
ZELENKO je napisal/-a:
Pozdravljena!

Kar se tiče 1.6 TDi motorja je super, je CR, Euro5,varčen,tih,... Priporočam 90hp malo dražji od 1.2TDi in dosti cenej kot 1.6 TDi 105hp

Sama vožnja se dosti razlikuje od fabie v prid, zaradi večje medosne razdalje se avto pelje bolj udobno, posledično je pa več prostora na zadnjih sedežih. Sama notranjos je pa odvisna od opreme.

Merilnika res ni, opozarja te lučka toliko da veš kdaj je motor hladen in kdaj ne. Razen če ima Maxi Dot prikazovalnik, potem je merilec.

V prtlažnik se ne vidi, ima polico ne rolete, je pa res da je lukna med polico in sedeži kadar so sedeži prestavljeni naprej. Pri tem res niso mogli kaj dosti nardit ker ima Vario Flex sistem sedežev. Kar je pa dobra zadeva (vsaj zame)

Sam priporočam Roomster Family FL, ogromno opreme za lepe dnarce...spet je pa seveda odvisno, kolk se bo za avto odštel?

Lp Nejc

Hvala, Zelenko. A ti to iz prve roke?

Sicer pa, so mi jo danes pred nosom prodali :devil: , tako da ... bom počakala spet na kakšno dobro priložnost. Kot rečeno se mi nikamor ne mudi oziroma tam nekje do aprila, ko bo moja Fabia stara že 5 let, bi zamenjala, če bo šansa...

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če sep 09, 2010 11:51 pm
Malenkost...in iz prve roke ja :)

Drugače priporočam da avto naročaš, ker je Roomsterjev z dizelskimi agregati ;) v Slo zelo malo...z opremo Family jih pa ni... Trenutno seveda :)

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: To sep 28, 2010 9:39 pm
Bosch pumpa majstrPrispevkov: 2Kraj: Slovenj GradecPridružen: To sep 28, 2010 8:59 pm
Pozdravljeni,
odločam se za nakup roomsterja 1.4 16V life, letnik 2009 cena pa 10.490. Pa me zanima vaše mnenje oz. ali je cena primerna glede na opremo. Tukaj pa stran na kateri sem ga našla http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3916224&show=1
Že vnaprej hvala za odgovore in pomoč pri nakupu.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr sep 29, 2010 5:33 pm
Uporabniški avatarSimply cleverPrispevkov: 411Kraj: MoravčePridružen: Ne okt 05, 2008 11:58 am
avto zgleda ok, sam je dobr mal strokovnega pregleda avta da se vidi pri čem si. Saj jaz bi probu kaj še ceno dol zbit min. 500 € da vsaj za zavarovanje prihranim

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr sep 29, 2010 7:38 pm
Bosch pumpa majstrPrispevkov: 2Kraj: Slovenj GradecPridružen: To sep 28, 2010 8:59 pm
Hvala, sem zatežila prodajalcu, da sem se mal pozanimala, pa da je absolutno predraga, pa je ceno kr na okroglih 10 spusto.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To jan 18, 2011 2:00 pm
Češki fan!Prispevkov: 13Pridružen: To jan 18, 2011 12:36 pm
Tudi jaz bi si sposodil za nakup roomsterja. Na netu sem poiskal avto, ter poklical prodajalca, le ta mi je rekel, da vozilo ni bilo karambolirano, vendar ne da roke v ogenj, ker ga ni vozil, naprave za merjenje laka pa tudi nimajo.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4213766&show=1

Sprašujem, če kdo pozna ta avto in njegovo zgodovino, saj se pri nakupu ne bi rad nat...

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To jan 18, 2011 4:55 pm
Uporabniški avatarSimply cleverPrispevkov: 494Pridružen: So nov 04, 2006 2:43 pm
Točno takega z enako prvo registracijo in enako opremo (precej verjetno da je bil to kar ta) so imeli pri tem trgovcu kot testni avto.

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Sr jan 19, 2011 7:28 pm
Dvomim, ker prodajalec ni poznal zgodovine roomsterja, ko sem ga vprašal, če je bil karamboliran, je rekel da ni videti, da pa ne da roke v ogenj, merilca laka pa tudi naj ne bi imeli :hmm:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe jan 21, 2011 9:03 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1768Kraj: KrasPridružen: Če apr 20, 2006 4:19 pm
dejc888 je napisal/-a:
Dvomim, ker prodajalec ni poznal zgodovine roomsterja, ko sem ga vprašal, če je bil karamboliran, je rekel da ni videti, da pa ne da roke v ogenj, merilca laka pa tudi naj ne bi imeli :hmm:

Loool. Nimajo merilca laka. To ja ima še skoraj vsak tisti, ki dela pod kozolcem. To kaže zgolj eno, da je bilo nekaj narobe s tem avtom. Dopuščam 5 procentov, da prodajalec res nima pojma. Če ti je avto všeč ga vzemi in pelji nekam drugam, da ti ga pregledajo in premerijo.

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: So jan 22, 2011 9:07 am
Uporabniški avatarČlanČlanPrispevkov: 1318Kraj: novo mestoPridružen: Ne sep 02, 2007 1:43 pm
Če je to Milkov namestnik potem verjamem v tistih 5 % procentov, nima kaj dost znanja

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: So jan 22, 2011 11:42 am
Hvala vsem za odgovore. Sem že kupil podobnega. Imam še eno vprašanje, kje najceneje dobiti kakovostna 14 colska jeklena platišča za roomsterja po možnosti z zimskimi gumami?

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So jan 22, 2011 5:35 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1768Kraj: KrasPridružen: Če apr 20, 2006 4:19 pm
dejc888 je napisal/-a:
Hvala vsem za odgovore. Sem že kupil podobnega. Imam še eno vprašanje, kje najceneje dobiti kakovostna 14 colska jeklena platišča za roomsterja po možnosti z zimskimi gumami?

Sem bil pred podobnim izzivom 2 meseca nazaj.
Nove zadeve so tako:
- železna platišča od cca. 40 EUR naprej, alu platišča od cca. 65 EUR naprej
- gume so čez oko tam med 200-250 EUR odvisno od dimenzije, katero imaš homologirano
Rabljene zadeve:
- železna platišča od cca. 20 EUR naprej (govorim o vsaj približno dobro ohranjenih in ne totalno rjastih (že skoraj prerjavenih), take dobiš že ca. 10-15 EUR na kos)
- alu platišča: nekje med 150-200 EUR za komplet, odvisno kako so ohranjena, optimisti so tudi na 300 EUR.
Prodajalci rabljenih stvari namreč cenijo zadeve skoraj bolj kot suho zlato ali pa prodajajo stvari, katere so zgolj še za na odpad.

Rabljene gume so od nekje 20 EUR za kos in navzgor, vendar ti zimskih ne svetujem, da kupiš. Namreč običajno prodajajo gume stare po 3 in več let (sem šel gledat tudi ene kot nove 7mm profila za 150 EUR, sem prišel tja pa letnik 2002, trde kot kamen) ali pa gume s 5mm profila, kar ti pa pomaga morda ravno za 1 sezono. Če imaš recimo srečo in dobiš 1 leto stare gume s 7mm profila za pol cene, potem samo nabavi, ampak se bojim, da ne bo nič.

Moj nasvet: kupi rabljena alu platišča (ali pa železna) dobro ohranjena in nove zimske gume, pa jih boš imel za par let.

V glavnem moja enomesečna odisejada se je končala tako, da mi je uspelo v MB dobit lepa 1 leta stara alu platišča (kot nova, zgolj 1 praskica na enem platišču) za 150 EUR in pa 200 EUR za nove zimske gume. Pa bo sedaj za nekaj časa.. Sem pa sam rabil za Fabio, ampak verjetno imajo dosti podobne dimenzije.

Na servisu so mi ponujali akcijski komplet železnih platišč z nekimi x gumami za okrog 450 EUR. Pokrovi so pa še ene 50-100 EUR. Ne hvala.

PS: Če rabiš takoj, si pač najeb.., ker po Murphiju verjetno ne boš dobil nič dobrega rabljenega. Namreč resno ne moreš verjeti, kaj ti tipi prodajajo. Recimo v Celju mi je tip ponujal ''nova'' platišča v srebrni barvi, dejansko so bila na slikah kot nova. Pridem tja, pogledam od daleč in vidim, da SPLOH NI BILA RJA POBRUŠENA DOL, temveč je zgolj pobarval s srebrnim sprejem za 5EUR. Za ceno 100 EUR. Loool. V glavnem, če boš iskal rabljeno prekleto dobro preglej zadevo in pa priporočam veliko živcev. Namreč zgolj 10% ljudi pove po resnici, ostali vsi lažejo, itak je pa od teh večina preprodajalcev. Moram pa pohvalit tega tipa iz MB, zadeva je bila točno taka kot je opisal. Oz. še boljša, namreč gume gor so imele še več profila kot je rekel.

Odsoten Profil WWW

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 1 od 2
18 prispevkov
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu