Avtor Sporočilo

<  Splošno  ~  Pomoc nujno

OdgovorObjavljeno: So feb 04, 2012 11:00 pm
Češki fan!Prispevkov: 37Kraj: Slovenj GradecPridružen: Pe jul 22, 2011 8:17 am
Lep podrav

Imam en problem in sicer na avtu SKODA FAVORIT 1.3 L94 IN SICER:
Opazil sem da imam pokrov za olje( pokrov katerega odstranis na vrhu motorja ko dolivas olje) odznotraj bel ker sem mislil da je kej narobe z oljem sem ga menjal takoj ker avto vzdrzujem redno olje sem dal MARATHON 10 W 40 ter menjal tudi oljni filter menjano 21.12.2011 nakar sem nedolgo nazai opazil da je pokrov spet bel ampak olja ne pije ga je popolnoma enako kod ga je bilo dolitega pri menjavi ter avto popolnoma normalno laufa zadnjic sem probal in brez problema sem se lahko pelal 130km ampak to smao enkrat drugace avto zelo cuvan prej ga je vozil oce nato sem ga dobil jaz lani februarja in menjal zadnje pakne + cilindre vakum cevi svecke diske ploscice zracni filter ,... tako da res vzdrzevan avto ampak samo to me skrbi je to velika tezava ? ter ali se lahko se vozi z avtom ali kaj potrebno nujno menjati ??? ce gdo ve prosim da mi pomaga hvala vam.

P.S avta nebi rad zamenjal ker mi je vsec v najslabsem primiru bi kupil nazai to skodo oz ta model (: a upam da zaradi tega nebo potrebno :(

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne feb 05, 2012 10:03 am
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1747Kraj: VelenjePridružen: Po maj 09, 2005 3:26 pm
Če imaš veliko kratkih voženj, se je nabral kondenz - majoneza. Nič hudega.

V nasprotnem primeru pa lahko pušča tesnilo glave motorja, tu bi opazil izginjanje hladilne tekočine, ali umazano hladilno tekočino od olja.

Če je šlo tesnilo glave ni panike, strošek je novo tesnilo (ca.40€) in malo dobre volje. ;)

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne feb 05, 2012 10:26 am
dbola je napisal/-a:
Če imaš veliko kratkih voženj, se je nabral kondenz - majoneza. Nič hudega.

V nasprotnem primeru pa lahko pušča tesnilo glave motorja, tu bi opazil izginjanje hladilne tekočine, ali umazano hladilno tekočino od olja.

Če je šlo tesnilo glave ni panike, strošek je novo tesnilo (ca.40€) in malo dobre volje. ;)

ja vozim se bolj na kratko :D v sluzbo cca 3km pa v velenje do punce cca 22km tam nekje pomoje bo to z hladilno tekocino mislim da ni problemov ker je enaka kolicina tesnilo sem pa nasel uceri na neki ceski strani za 15€ hvala ti :D

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne feb 05, 2012 10:43 am
Uporabniški avatarŠkoda loverPrispevkov: 211Kraj: GorenjskaPridružen: Če jun 10, 2010 7:58 pm
To je to... "majoneza" :D

Slika

Tud sama sem bla zaskrblena pa sm potem ugotovila točno to kar je povedal @dbola

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne feb 05, 2012 7:13 pm
felicia46 je napisal/-a:
To je to... "majoneza" :D

Slika

Tud sama sem bla zaskrblena pa sm potem ugotovila točno to kar je povedal @dbola

DA DA to je to :D sj ce ni kej hudega pol se ne sekiram mam pa u planu kupit se eno favoritko ter jo pedenat skupi ker jih ni veliko in me to veseli ve kdo za kako :D po moznosti ze z homologaciskim kartonom?

Odsoten Profil

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 1 od 1
5 prispevkov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi