Avtor Sporočilo

<  Sam svoj mojster  ~  Popravilo brisalcev - Škoda Octavia I

OdgovorObjavljeno: So sep 10, 2011 11:51 am
Škoda voznik!Prispevkov: 85Kraj: ČrnomeljPridružen: To jun 12, 2007 10:32 am
Pozdravljeni.

Pred kratkim se mi je zgodilo, da so brisalci na moji Octaviji začeli delati zelo počasi. Razlog temu je suha puša na mehanizmu.
Sončna in vroča nedelja, par piv, orodje in brisalci - AKCIJA. No pa gremo:

- najprej je potrebno sneti metlice brisalcev, zaščitno plastiko pod brisalci in s tremi vijaki priterjen mehanizem brisalcev. Potrebno je tudi odklopiti konektor na elektromotorju.

Slika

- Zdaj pa pride zabaven del, sneti dol je bilo enostavno. Lotimo se 2. dela, ki potrebuje kar nekaj koncentracije, dobrih živcev in poguma. Potrebno je izbiti osovino. Pozor !!! Navoji na osovini so izredno mehki, pazite da jih ne poškudujete. Rešitev; jaz sem našraufal gor dve matici in s kladivom ter pomožnim vijakom počasi izbijal ven. Najprej je potrebno sneti dol zatič ter podloške (pazi na vrstni red).

Slika

Slika

Kot je razvidno iz slik, je osovina suha in rjava, puša je pa ostala na osovini, kar ni dobro. Najprej moramo dobiti dol pušo, vse skupaj dobro očistiti in podrgniti rjo. Tukaj je potrebno zopet biti pazljiv pri snemanju puše, ker je zelo mehka. Kaj ne gre zlepa, gre pa zgrda, privede do tega da je puša šla rakom živžgat ;((

Slika

Brez panike, tudi še poškodujete ali uničite pušo kot v mojem primeru, jo lahko naredite sami. Jaz sem jo naredil iz bakrene cevi, ki se uporablja za ogrevalni sistem.

Slika

Nova puša je narejena, potrebno je še očistiti nosilec, v katerega gre osovina in noter nabiti novo oz. staro pušo (če je še dobra).

Slika

Ko je vse očiščeno, puša vstavljena se lotimo obratnega postopka, sestavljanja. Preden vse skupaj sestavimo, vse skupaj dobro podmažemo in preverimo da so vse podloške na svojem mestu (pazi na vrstni red). Sedaj postopek ponovimo še na drugi strani. Potrebno je samo še vstaviti mehanizem nazaj v avto, priklopimo konektor, privijemo nazaj 3 vijake, namestimo plastiko, privijemo metlice in stvar je rešena. Brisalci delajo zopet s polno hitrostjo, kot novi.
Naj povem še, da brez pomoči prijatelja DJ-Oli-ta seveda nebi šlo, zato zahvale tudi njemu za ta kratek vodič.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To nov 22, 2011 7:58 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1493Kraj: Okolica Krškega......Pridružen: Po maj 16, 2005 9:02 pm
Mogoče veš kolk je f primer te cevi?
Mislil da se bom lotil tudi jaz tega projekta! Ko sem bil na morju in avto stal nekaj časa so se brsalci čisto ulenili. Potem sem jih doma naolil in dela čeprav ko dlje časa stojijo se vidi da so počasni.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če maj 24, 2012 8:30 pm
Češki fan!Prispevkov: 26Pridružen: Sr okt 28, 2009 9:35 pm
kako si snel pvc plastiku

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če jun 21, 2012 4:57 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1493Kraj: Okolica Krškega......Pridružen: Po maj 16, 2005 9:02 pm
Potegneš navzgor! ;) Začneš pa tam kjer je štukano. Seveda brisalce prej odšravfaš stran! Jaz na svoji sem samo dobro očistil in fino podmazal! Problematična je le voznikova stran vodila ki zarjevi tak da ne moreš z roko obrnt!
Teško pa je odvojit od puše in vodila ki dobro prime včasih je treba tud z brenarjem reševat zadevo!
Pa pazi da dobro očistiš in zapneš varovalko nazaj drugače se zna zgodit da vodilo pade dol.
Motorček je zelo močen tega vodila ne moreš na roke premikat ko zahrusta. Imam pa eno idejo kako rešit ta problem da ne pride več do tega! :D
Ta težava je na vseh O1! Pač sistem tega vodila niso dobro naredili in se čez leta zahrusta!
Je pa čisto drugače ko zadevo spucaš in namažeš briše z lahkoto! :):

Odsoten Profil

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 1 od 1
4 prispevkov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu