Avtor Sporočilo

<  Tehnika  ~  Težave pri povezovanju mobilnega telefona

OdgovorObjavljeno: Ne mar 11, 2012 10:46 am
Bosch pumpa majstrPrispevkov: 2Pridružen: So mar 10, 2012 9:30 pm
Pred nekaj dnevi sem postal lastnik Škode Superb 2.0 TDI. Z avtom sem na splošno zelo zadovoljen, imam pa težave pri povezovanju mobilnega telefona. Povezovanje telefona s pripravo za mobilni telefon mi namreč ni uspelo, kot sem kasneje ugotovil, je najbrž problem v tem, da moja verzija Androida na telefonu, ne podpira Bluetooth povezave rSAP.

Sedaj ima poleg tega še dodatni problem, saj je Maxi dot prikazovalnik, ki je pred tem deloval normalno v vseh menijih, zamrznil v meniju Phone/Initializing phone in ga ne uspem resetirati oz. spraviti v normalno delovanje.

Če ima kdo kašno izkušnjo oz. nasvet v zvezi s tem bi mu bil zelo hvaležen.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po mar 12, 2012 8:17 am
Uporabniški avatarSimply cleverPrispevkov: 494Pridružen: So nov 04, 2006 2:43 pm
Je bil modul za telefon mogoče vgrajen naknadno ali že tovarniško?

Kateri tip telefonskega modula je vgrajen? Obstojata namreč dve varianti "premium" GSM. Ena (starejša) podpira samo rSAP protokol - tu so lahko težave pri povezavi nekaterih telefonov, ki ne podpirajo rSAP protokola. Druga varianta je novejša (od sredine/konca 2010) in podpira tako rSAP kot "navadno" bluetooth povezavo. Točno verzijo vidiš, ko je avto priklopljen na računalnik.

Tvoj simptom mi je najbolj podoben nepravilno skodiranem telefonskem modulu. Sam sem imel enkrat ob inštalaciji GSM enak problem - rSAP se ni vzpostavil in Maxidot je "zmrznil" v telefonskem meniju. Težava je bila v napačnem kodiranju modula. Po popravku kodiranja je vse začelo delovati kot mora.

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Ne mar 18, 2012 1:39 pm
Bosch pumpa majstrPrispevkov: 2Pridružen: So mar 10, 2012 9:30 pm
Hvala za odgovor, res gre za težave s telefonskim modulom. Avto so na Porsche servisu priklopili na računalnik in ugotovili, da je očitno nekaj narobe s softwarom telefonskega modula. Najprej naj bi poskusili ponovno naložiti software in če to ne bo uspešno bodo zamenjali modul. No na srečo je avto še v garanciji, tako da s tem ne bom imel stroškov.

Odsoten Profil

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 1 od 1
3 prispevkov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi