Avtor Sporočilo

<  Tehnika  ~  Nova Octavia - Par vprašanj

OdgovorObjavljeno: Po feb 13, 2012 9:08 pm
Češki fan!Prispevkov: 10Pridružen: Po feb 13, 2012 5:42 pm
Pozdravljeni,

pri hiši je nova (6000km) Octavia Combi 2.0tdi CR in glede nje imam nekaj vprašanj.

- kakšen je pravil postopek zagona motorja. Še iz prejšnjega avta sem navajen, da se usedem v avto, nogo na sklopko, kontakt, lučke ugasnejo, obrnem ključ. Pri Octavii pa tole včasih rata, včasih pa ne. Napiše na zaslonu depress the clutch. Pride dan ko ga na parkirišču verglam po par minut :D pa me zanima kje je finta, kaj delam narobe?

- v avtu imam funkcijo coming/leaving home, in včasih ko prihajam proti avtomobilu in ga odklenem se luči avtomatsko ne prižgejo, ampak moram še enkrat pritisniti odklepanje? Kje je finta?

- včasih se mi na sklopki pojavi vibriranje. Je to u redu, ali na servisu zatežim?

- Kakšna bi bila cenovno najbolj ugodna naknadna vgradnja xenon žarometov?

- serijski so na vozilu letne gume 17 col in razmišljam, da bi šel na 18 col. Bo velika razlika v vožnji?
(btw če kdo kupuje, je pegasus komplet še nov)

hvala za odgovore
:dirkac:

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po feb 13, 2012 10:05 pm
Uporabniški avatarŠkoda loverPrispevkov: 158Kraj: Lukovica pri DomžalahPridružen: To mar 21, 2006 7:30 pm
O2 Scout 2.0 TDI CR vozim že pol leta (11.000km).

Nisem še opazil problemov z leaving/coming home funkcijo, ko je enkrat zunaj dovolj temno, da se luči prižgejo.

Zagon motorja do sedaj še niti enkrat ni zatajil v prvo. Moj postopek je, da med tem ko dam kontak in čakam da vse lučke pritisnem sklopko in nato zagon motorja.

Do sedaj še nisem opazil nobenih vibracij na sklopki.

Ja razlika med 17 in 18 je verjetno precejšnja. Sam sem imel na prejšnji O2 2.0TDI PD, zimske 205/55/R16 in letne 225/45/R17. Razlika v trdoti je bila občutna.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To feb 14, 2012 10:41 am
Uporabniški avatar--Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
Glede comming home leaving home - ti sicer senzor za svetlobo dela ok? Torej, ali imaš podnevi prižgane kratke luči ali dnevne če imaš na auto (vidiš na armaturki goriti lučko za kratke ali pa nič)? Oziroma ali ti ponoči svetijo kratke na auto al jih morš sam priklapljat?
Lahko da je senzor fuč pa te zato heca. Sam sem imel neke težave s senzorjem pa so ga zamenjali. Je pa res da mi je ch/lh funkcija delala ok, samo podnevi mi je dostkrat kratke prižgal. Lahko na servisu na testerju pogledjao.

Xenoni - edino HID kit, sicer pa lagalno in cenovno ugodno ne gre. Rabiš senzor obteženosti zadka, ter šobe za pranje žarometov. To pa kr znese nekaj .. na žalost. Ampak saj če imaš faceliftano octavio imaš projekcijske žaromete, ki pa svetijo zelo dobro...

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: To feb 14, 2012 9:52 pm
Uporabniški avatarSimply cleverPrispevkov: 606Kraj: KoperPridružen: Po avg 13, 2007 2:35 pm
Novi avti vecinoma zahtevajo ob zagonu pritisk pedalke za zavoro in sklopko, da sploh vzge

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr feb 15, 2012 9:05 pm
Uporabniški avatarSimply cleverPrispevkov: 429Kraj: BohinjPridružen: To mar 22, 2011 8:13 am
Na moji RS-ki:
- stara skoraj leto, prevoženih skoraj 40.000 km
- vžgem, ko se števec in obratomer postavita na 0 (gresta do konca in nazaj), lučk niti ne gledam, vžge vedno bp
- coming/leaving home nimam, ker ne rabim, posledično ni težav s tem :D
- vibracij na sklopki nisem imel do sedaj
- ksenon že je, sem pa že pri prejšnjem avtu ugotovil, da se nadgradnja (vsaj legalna) ne splača, je predrago
- med 17 in 18 col se pozna razlika v vožnji predvsem zaradi nižjega preseka gum. 18 col so nekoliko trše, ker je tudi gume manj, najbolj to čutiš po slabših cestah. Na gladkih cestah, avtocestah ipd. ne bo bistvene razlike. Največja razlika pa se pozna v denarnici ;)

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So feb 18, 2012 12:09 pm
Uporabniški avataroversteer loverPrispevkov: 2025Kraj: TrbovljePridružen: Pe maj 06, 2005 4:36 am
hooger je napisal/-a:
Pozdravljeni,

pri hiši je nova (6000km) Octavia Combi 2.0tdi CR in glede nje imam nekaj vprašanj.

- v avtu imam funkcijo coming/leaving home, in včasih ko prihajam proti avtomobilu in ga odklenem se luči avtomatsko ne prižgejo, ampak moram še enkrat pritisniti odklepanje? Kje je finta?

:dirkac:

Če senzor zazna dobro svetlobo, se luči ob odklepanju avta ne prižgejo. Pri meni dela isto.

Pri coming home funkciji pa ne glede na svetlobo, luči še vedno gorijo, ko avto ugasneš in zakleneš.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr feb 22, 2012 4:17 pm
Uporabniški avatar--Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
Stratus_ je napisal/-a:
Pri coming home funkciji pa ne glede na svetlobo, luči še vedno gorijo, ko avto ugasneš in zakleneš.

Kakor vem pri meni ni tako. Če je svetlo zunaj ne svetijo v nobenem primeru.

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Sr feb 22, 2012 7:37 pm
Uporabniški avatarSimply cleverPrispevkov: 494Pridružen: So nov 04, 2006 2:43 pm
Odvisno ali imaš senzor za svetlobo in senzor za dež.

Coming/leaving home brez senzorja za svetlobo (vezan na samozatemnitvena ogledala) in dež (vezan na avtomatske brisalce) deluje kot zgoraj opisano - ne glede na svetlobo bodo določen čas po odprtju sovoznikovih vrat še svetile luči.

V kolikor imaš senzor svetlobe se ob svetlejših pogojih ne nažgejo luči niti ob odklepu avtomobila niti ob ugašanju in izstopu iz avtomobila.

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Sr feb 22, 2012 8:03 pm
Uporabniški avataroversteer loverPrispevkov: 2025Kraj: TrbovljePridružen: Pe maj 06, 2005 4:36 am
Svizec je napisal/-a:
Coming/leaving home brez senzorja za svetlobo (vezan na samozatemnitvena ogledala) in dež (vezan na avtomatske brisalce) deluje kot zgoraj opisano - ne glede na svetlobo bodo določen čas po odprtju sovoznikovih vrat še svetile luči.
.

ja pol bi znalo bit to to pri men, ker senzorja za svetlobo še nisem uspel identificirati. Sta pa zatemnitveno ogledalo in senzor za dež. Zanimivo, da je to vezano na ogledalo. Ampak a ne bi moglo biti potem ogledalo vedno na ON?

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če feb 23, 2012 10:13 am
Pa imaš senzor za dež in samozatemnitveno oboje? Mislim sej ponavadi je to komplet, vsaj pri škodah ..

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: To feb 28, 2012 9:22 pm
Češki fan!Prispevkov: 55Pridružen: Pe jun 12, 2009 11:52 am
- Postopek, ki si ga opisal glede vžiga je ok. Vsako nepravilnost obvezno javi na servisu, da se reši v sklopu garancije. Meni bi bilo zelo neprijetno, če bi moral nov avto verglati več kot 2 sekundi.

- Glede funkcije coming/leaving home je odvisno, koliko svetlobe dobi senzor. Tudi meni včasih deluje čudno pri umetni svetlobi, ampak ok. važno da deluje v popolni temi.

- Glede vibriranja sklopke absolutno zateži na servisu!

- Glede xenona raje pozabi, ker prava stvar je original xenon, a to je drago. Za moje pojme so predrage tudi kvazi bele/modre xenon alike žarnice, ki crknejo čez 1 leto uporabe.

- 17 -> 18... hmm. najraje vidim avto z originalnimi velikimi feltnami. Pegasus so mi zelo všeč, zato ne vem, zakaj bi menjal. Raje malo spusti avto. Če imaš ugodno ponudbo, mi sporoči. Vsekakor bi jih rad videl za moj zimski setup :). Jaz sem na 18'' in ni tako hudo glede udobja. Sem pa bil zelo nervozen v Beogradu, kajti njihove ceste in poln avto in 18'' ne gre skupaj. No, tudi naše ceste niso zlate. Do zdaj mi je najhujša, ko zaviješ s Šmartinske na Kajuhovo (Lj) -> katastrofa!

P.S. Srečno z avtom!

Odsoten Profil

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 1 od 1
11 prispevkov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu