| |
| Avtor |
Sporočilo |
< Tehnika ~ Felicia 1.6 - med vožnjo ugasne |
|
plexix
|
Objavljeno: Če okt 27, 2011 7:22 am |
|
|
| Škoda loverPrispevkov: 152Kraj: MariborPridružen: Ne sep 11, 2005 10:46 am
|
Zdravo!
Imam sledeči problem. Felicia 1.6, letnik 1997. AVto normalno vžge, se pelješ, držiš konstantno hitrost, naenkrat obrati padejo in motor ugasne. Takrat seveda hitro sklopka, ključ obrneš, avto normalno vžge, pa se pelješ dalje, kot da ni bilo nič.
To se dogaja različno, ne glede na obrate ali hitrost.
Včasih se pa tudi zgodi, da avto mogoče v prvo na štarta, potem pa več ne vžge, dokler ne dam avto v brzino, malo potisnem, kot da bi motor malo premaknil položaj. Potem obrnem ključ in vžge v prvo.
Zaenkrat sem zamenjal dušilno loputo in senzor vžiga - oz. tiste cel del na desni strani motorja, kjer gredo kabli dalje na svečke.
Danes še imam namen zamenjat cinšpulo.
Priklop na Pc ne pokaže nobene napake, razen ena stvar. Ko imaš motorni del, nastaviš kanal 003, kjer kaže neki kot (mislim da 3 okence), kateri bi naj bil od 1-7 stopinj, tam imam 11, ker manj ne gre nastaviti.
Hvala za vsako idejo.
Lp, B.
|
|
Na vrh
|
|
|
Čehovc
|
Objavljeno: Pe okt 28, 2011 8:42 am |
|
|
Član Prispevkov: 4448Kraj: LogatecPridružen: Sr jul 25, 2007 8:00 pm
|
Priporočam najprej zamenjavo vžigalne tuljave. Glavni servis je bil že narejen? Zaradi jermenov sprašujem?
|
|
Na vrh
|
|
|
plexix
|
Objavljeno: Ne okt 30, 2011 8:24 pm |
|
|
|
Zdravo!
Odsoten.
Servis bil narejen pred cca 1 letom, komplet veliki servis, prevoženih 132kkm, servis na 120kkm.
Do sedaj je bila zamenjana samo dušilna loputa, ker motor ni držal obratov.
Pred cca tednom zamenjal dušilno loputo, vendar to ni pomagalo, ker avto še kar crkne. Vćeraj sem dobil vžigalno tuljavo, avto je imel prevoženih cca 18kkm, karamboliran, upam, da bo delala.
Javim kako bo.
Lp, Borut
|
|
Na vrh
|
|
|
plexix
|
Objavljeno: To nov 01, 2011 6:58 pm |
|
|
|
Včeraj zamenjal cinšpulo in mojo staro dušilno.
Avto je šel tako slabo, da sem menjal dušilno nazaj - tako imam sedaj drugo dušilno in drugo cinšpulo.
Zaenkrat avto ni crknil.
Vprašanje, koliko so normalni obrati v prostem teku? Imam okrog 600-650 - ni to malo nizko?
tolko zaenkrat, se trenutno nimam kaj vozit, tako da moram narediti spet nekaj km, da vidim rezultat.
Lp, Borut
|
|
Na vrh
|
|
|
plexix
|
Objavljeno: Sr nov 23, 2011 8:23 pm |
|
|
|
Zdravo!
Simptomi se še vedno pojavljajo.
Zamenjana: - cinšpula - dušilna loputa - spodnji del ključavnice - razdelilna kapa Avto še kar ugasne ali med vožnjo ali na mestu.
Danes se je zgodilo to, da sem se normalno pripeljal do trgovine (cca 15km), potem pa ko pridem nazaj, avto ne vžge. Po cca 5-7 kratnem verglanju avto normalno vžge.
Poskusil še bom zamenjati bencinsko pumpo.
To je še edino skoraj kaj se spomnim.
A kabli za svečke bi lahko bile?
Lp,
|
|
Na vrh
|
|
|
davie
|
Objavljeno: Pe dec 16, 2011 1:35 am |
|
|
moderator/član Prispevkov: 1907Kraj: LjubljanaPridružen: Če jul 27, 2006 9:27 pm
|
sej bencinsko pumpo lahko slišiš ko daš kontakt preden vžgeš - nardi nekako 'tk'. Lahko poskusiš zamenjat še filter bencina ki je pod rezervarjem - cca 8eur stane.
Kable se da prevert če so dobri - mislm da bi en dobr avtoelektričar znal rešit zadevo.
|
|
Na vrh
|
|
|
plexix
|
Objavljeno: Pe dec 16, 2011 7:01 am |
|
|
|
Zdravo!
Zaenkrat sem zamenjal dušilno loputo, razdelilno škatlo- oz. tiste cel del na desni strani motorja, kjer gredo kabli dalje na svečke, cinšpulo, bencinsko pumpo, vložek ključavnice, nov je fliter za bencin, vendar simptomi še vedno isti.
Potem pa vprašanje, dober avtoelektričar v MB?
Lp,
|
|
Na vrh
|
|
|
|
Časovni pas: UTC + 1 ura
|
Stran 1 od 1
7 prispevkov
|
Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost
|
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
|
|
|