Avtor Sporočilo

<  Tehnika  ~  fabia problem

OdgovorObjavljeno: So maj 01, 2010 11:55 am
Bosch pumpa majstrPrispevkov: 2Pridružen: So maj 01, 2010 11:46 am
Na fabiji 1,4 sem zamenjal kompresor klime sedaj pa nemorm našponat jermena.
a mi lahko prosim kdo pove kako se na tem avtu našpona jermen.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če maj 06, 2010 8:30 am
Uporabniški avatarBosch pumpa majstrPrispevkov: 6Pridružen: Če maj 06, 2010 8:22 am
Zdravo.
Žou nimam odgovora imam pa eno uprašanje :) ...in sicer, zakaj si mogel zamenjat kompresor in koliko te je koštalo?
Namreč pri moji fabiji (letnik 2000) klima dela ko ji zapaše, oz. bolj ne dela...en mehanik mi je rekel, da je kompresor fuč (mi ga ne zažene)...hmm...zdj pa nevem kuga nardit, ker nou kompresor je kar zelo draga zadeva!:)
LP

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če maj 06, 2010 12:23 pm
znalecznalecPrispevkov: 761Kraj: LjubljanaPridružen: Po sep 17, 2007 7:17 pm
Najprej povej ali imaš 1.4 16V ali 8V motor. Če imaš 8V motor z vodovodarskimi kleščami primeš ročico na katero je pritrjena rolca jermena in jo našponaš v obratno smer. Potem pa rabiš dodaten par rok, ki bo jermen nataknil gor na vse jermenice. Nič posebej težkega samo treba je vedeti kako se naredi.

Lesnik ti pa pojdi najprej do enega klima servisa kjer ti najprej preverijo, če imaš dovolj plina notri. Če ga ni dovolj preverijo, če klima sistem tesni (ustvari se vakuum). Če to vse štima imaš pa dalje še tlačni senzor, ki se preveri, če dela in na koncu imaš še senzor uparjalnika, ki pa zeloooo rad pogine in ja klima potem dela kakor se ji zahoče. V tem primeru je tudi prisotna napaka v računalniku motorja, če gre avto na tester.
Skratka napiši in opiši malce kdaj dela in kdaj ne. Mogoče dela, ko je avto hladen? Če ga postaviš na sonce, da se armaturka segreje pa ne deluje več? In če ga postaviš v senco, da se armaturka ohladi spet klima dela? Če se tkole dogaja ti povem iz prve, da je senzor uparjalnika klime.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če maj 06, 2010 12:40 pm
Uporabniški avatarSimply cleverPrispevkov: 436Kraj: LjubljanaPridružen: So maj 14, 2005 6:46 pm
dejc, ti si ena enciklopedija, daj pridi na kaksno srecanje, da ti castim pivo. :pir:

Sorry za off. :blush:

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Pe maj 07, 2010 10:05 am
:hysterical: OK k si pa ti reku pa pridem na en meet, da vas malce spoznam :D

Enciklopedija? Ma ne. Pač, če sam vzdržuješ avto najdeš in odkriješ marsikaj. To je tako kot, če je mehanik, ki se pri delu s srcem ali pa z denarnico. Prvi je srečen in s polno denarnico drugi pa nesrečen in s prazno denarnico :D

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe maj 07, 2010 10:29 am
Uporabniški avatarBosch pumpa majstrPrispevkov: 6Pridružen: Če maj 06, 2010 8:22 am
Zdravo.

Podatki o avtu:
Fabia, 1.9, 74kW, letnik 2000

Preverili (napovnili) smo plin...tako, da to najbrš ni vzrok. Vse ostalo pa...no, mogel bi nekoga najti (v bližini Ilirske bistrice ali v Lj) ki se ukvarja s popravili klim, da bi kaj več znal preveriti/povedati...razen, če lahko to odpre/preveri navaden mehanik (prosim kakšen napotek?) ?
Ubistvu na začetku je bilo tako, da se je prižigala in ugašala kadar se ji je zahotelo (sem bil kar zelo pozoren...in ni imela nobene ustaljene navade)...ubistvu je še kar rada delala. :)
No 1 tedn nazaj sem dal pa zamenjat program (čipirat) in od takrat se mi je smo enkrat prižgala...pa še to ko je nisem potreboval (je bilo zunaj hladno) :) .
Aja mogoče še to...priklopiti smo jo probali tudi direkt na akumulator, pa je ni pognalo.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So maj 08, 2010 5:17 pm
Bosch pumpa majstrPrispevkov: 2Pridružen: So maj 01, 2010 11:46 am
mane sj ta drugi kompresor je tudi zanič.
na prvemu je sklopko zagrablo.......
zanima me sedaj od kerga avta bi pasal kompresor na 1,4 8v
kompresor klime
drugače pa ppolnim klime če kdo kj rabi me nj kontaktira

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Po maj 10, 2010 11:50 am
Lesnik kako ste pa priklapljali direktno na akumulator? Sicer pa ti predlagam, da preveriš na testerju, če ni zabeležena kakšna napaka povezana s klimo.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr maj 19, 2010 1:04 pm
kabl ki gre mimo stikala je pri klimi olupu in direkt priklopu kable iz akumulatorja...
če bo use prou, bo dns tast odpru klimo in pogledu kuga je na stvari:)...

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe maj 21, 2010 7:50 am
Vezava na stikalu pa res ne bo pognala klime, če jaz tebe prav razumem kako ste vezali.
Imaš še 2 ali 3 senzorje vmes, ki dajo besedo ali ja ali ne. Če priklopiš kompresor direktno na ACU boš zvedel ali dela ali ne samo se jaz s tem ne bi igral.

Če klima pušča se ugotavlja z barvilom v plinu. S tem se najprej vidi, če kje pušča preden se kaj razdira. Razdiranje klime ni ravno dejanje, ki se ga je smiselno takoj poslužit. Če pa že boste pri tem zablendirajte oba priključka, ki prideta na kompresor, da ne bo zrak vdiral notri (dolgoročno klima ter njen kondenzator in kompresor tega ne bosta vesela).

Jaz bi rekel, da imaš problem nekje drugje in ne na kompresorju, če sklopka sploh ne reagira, ko klimo vklopiš. Lahko je tudi v sklopki težava ampak imaš prej kot že rečeno par senzorjev. Dva cvetoča sta tlačni in temperaturni na uparjalniku v armaturi.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe maj 21, 2010 9:31 pm
računalnik je reku, da je fuč senzor temperature klime...kaj naj bi to pomenil bomo pa u tork vidl, k ga še enkrat tja pelm...ker učer ni meu več časa...tko da če bo useprou bo u tork spet hladilo!:D

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To maj 25, 2010 1:43 pm
Keri senzor pa točno? Zna bit, da bo na koncu res senzor temperature na uparjalniku klime, ki je common fault.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Če jun 10, 2010 7:20 pm
Bosch pumpa majstrPrispevkov: 1Pridružen: Če jun 10, 2010 7:15 pm
dejc je napisal/-a:
Keri senzor pa točno? Zna bit, da bo na koncu res senzor temperature na uparjalniku klime, ki je common fault.

Pozdrav!

Imam enak problem, klima dela ali pa ne, kakor se ji zazdi, ampak, takrat ko dela (ko je avto nekje v senci ali garaži) dela dobro

Pozna kdo točno lokacijo tega senzorja uporajalnika in kako se do njega pride, da bi zadevo stestiral.

VW POLO 1.2, letnik 2002.

Hvala!

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe jun 11, 2010 5:39 pm
Pod armaturo za sredinskimi difuzorji. Do njih se pride s spodnje strani. Mal poglej v oddelku sam svoj mojster.

To je to sam, da je v tem primeru Fabija.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So jul 31, 2010 10:27 am
[quote/] Pozdrav!

Imam enak problem, klima dela ali pa ne, kakor se ji zazdi, ampak, takrat ko dela (ko je avto nekje v senci ali garaži) dela dobro

Pozna kdo točno lokacijo tega senzorja uporajalnika in kako se do njega pride, da bi zadevo stestiral.

VW POLO 1.2, letnik 2002.

Hvala![/quote]

a ti je ratal menjat? jaz sm si pri menjavi tega senzorja skor čist razrezou roko,, :blink: ...je tm zravn en pleh, k je ostr ku želetka...

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So jul 31, 2010 11:47 am
aja mogoče še ena koristna zadevca...kataloška št. tega senzorja.
to je: SENSOR FOR EVAPORATOR OUTLET TEMPERATURE, G263 -00818 ....kataloška št.: 6Q0907543D
...je pa isti za polota in fabio...in pomojm tudi za ostale avte (ker k sm naročou je reku da jih naročajo tudi za AUDIje).
lp

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Sr avg 04, 2010 12:34 pm
Senzor je verjetno isti kar za celo VAG grupo.

Odsoten Profil

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 1 od 1
17 prispevkov
Po forumu brska: MSN [Bot] in 1 gost
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi