| Avtor |
Sporočilo |
< Tehnika ~ Razna vprašanja |
|
dejc
|
Objavljeno: Pe jun 10, 2011 10:09 am |
|
|
znalec Prispevkov: 1491Kraj: LjubljanaPridružen: Po sep 17, 2007 7:17 pm
|
felicia46 je napisal/-a: Potrebujem pomoč oz. nasvet. Sem v temi uporabnika "HighRoad" opazila da ima enako težavo. Pojavila se je težava pri moji felici-ji. Motor je 1.3MPI problem pa je da se mi med vožnjo po mestu (pogosto, ko pritisnem sklopko zasveti lučka za olje in nato takoj ugasne), ponavadi se poleg lučke za olje prižge še za akumulator. Me že močno moti oz. se bojim, da bom enkrat ostala nekje na cesti. Olja je vedno dovolj (preverjam vsak tretji dan). Hvala Je lahko še kaj drugega? Recimo olna pumpa? lp felicai46 Priporočam kot že omenjeno. Najprej čiščenje lopute na katero se rada nabere umazanija in posledično obrati motorja zelo radi padejo prenizko, ko preide motor v prosti tek, ker se pri tem loputa zapre praktično na minimum. Seveda pa je pomembno tudi, da se uporablja olje prave gradacije. Če je napačno je slabše pretočno in lahko pride do slabšega podmazovanja, črpalka ga težje poganja in se začnejo na takšen način odražati težave. HighRoad je napisal/-a: Kaj bi bilo tole... Cevka pri zadnjem desnem blatniku gre od podvozja do blatnika zgoraj..... Ena večja je zdravn... nanjo je to pripeto... A je kej resniga ce sm jo pregulu? Se hecaš. Bi rekel, da je cev odduška poleg glavne cevi za točenje goriva. Pojdi na servis preden bo kak žur nastal!
|
|
Na vrh
|
|
|
DjFleko
|
Objavljeno: So jun 18, 2011 5:45 pm |
|
|
Škoda loverPrispevkov: 169Pridružen: Sr nov 17, 2010 3:47 pm
|
Ok, nevem a sem jaz glup al...... Danes sem se spravil da bi dol vzel luči in sprednjo masko vendar mi ni ratalo. A mi lahko nekdo opiše postopek. Vem kje so vsi vijaki samo nepridem nikjer zraven. Avto je Škoda Felicia 97 letnik.
|
|
Na vrh
|
|
|
arminator
|
Objavljeno: So jun 18, 2011 9:42 pm |
|
|
Nekaj le znam..Prispevkov: 1139Pridružen: Ne avg 05, 2007 12:09 pm
|
To pišem zdj iz glave tko da lahko sem kaj izpustil.
Najprej odstraniš oba smerokaza, z notranje strani je en tak zatič za stisnit in potem jih potisneš ven.
Odšraufaš vijaka, ki držita masko s strani(pod smerokazi). Potem imaš dva lepo vidna vijaka na vrhu maske in še dva na notranji strani, zraven hladilnika.
Evo zdj lahko masko previdno potegneš ven.
Luč je pritrjena s štirimi vijaki, dva zgoraj dva spodaj.
Upam, da sem kaj pomagal.
|
|
Na vrh
|
|
|
DjFleko
|
Objavljeno: Ne jun 19, 2011 1:21 pm |
|
|
Škoda loverPrispevkov: 169Pridružen: Sr nov 17, 2010 3:47 pm
|
arminator je napisal/-a: To pišem zdj iz glave tko da lahko sem kaj izpustil.
Najprej odstraniš oba smerokaza, z notranje strani je en tak zatič za stisnit in potem jih potisneš ven.
Odšraufaš vijaka, ki držita masko s strani(pod smerokazi). Potem imaš dva lepo vidna vijaka na vrhu maske in še dva na notranji strani, zraven hladilnika.
Evo zdj lahko masko previdno potegneš ven.
Luč je pritrjena s štirimi vijaki, dva zgoraj dva spodaj.
Upam, da sem kaj pomagal. Aja sam res žmigavc ven Jaz se pa fu*** pod odbijačem pridt za un vijak ki je maska povezana z blatnikom Hvala ti
|
|
Na vrh
|
|
|
suha
|
Objavljeno: Pe jul 01, 2011 12:57 pm |
|
|
| Bosch pumpa majstrPrispevkov: 4Pridružen: Sr maj 18, 2011 6:28 pm
|
Pozdravljeni,
Rabil bi informacijo, katera firma je proizvedla števce (dash - prikazovalnik hitrosti, obratov, miltifunkcijski LCD prikazovalnik.... Skratka na tisto kar gledamo med vožnjo pod volanom, in nam daje vitalne informacije o našem avtu med vožnjo) za Octavio GLX 1.6 letnik 1997. Sumim firmo VDO, vendar nisem 100% prepričan zato rabim nekoga, ki bi to zagotovo potrdil.
PS. Na števcu nič ne piše, armature pa tudi nisem razdiral... Če nebo noben vedel proizvajalca, naj nekdo opiše kako bi s čim manj podiranja armature prišel do označbe proizvajalca.
Lp
|
|
Na vrh
|
|
|
tomyn18
|
Objavljeno: Pe jul 01, 2011 6:58 pm |
|
|
Član Prispevkov: 314Kraj: Nova Cerkev, štajerskaPridružen: So dec 31, 2005 1:35 pm
|
Zanima me, ce ve kdo, kako je kaj s povezljivostjo Samsung Galaxy 551 telefona na original prostorocno Bluetooth telefoniranje. Zdaj sem imel Samsungovega SGH-G810 (Symbian S60 3rd operacijski sistem), vendar je ze bogi in zato ga mislim zamenjat. Najbolj me zanima, ce je mozno Galaxya (Android 2.2 operacijski sistem) povezat na prostorocno telefoniranje in potem sprejemat klice na volanskih komandah, glede dostopa v imenik in ostalih funkcij pa tudi ce niso mozne, saj sem se tako ali tako ze navadil, ker do imenika nisem niti zdaj mogel dostopati.
Pozabil sem se napisat, za kateri avto se gre...avto je Octavia II Combi Elegance, letnik 12/2006, radio je stream, ne vem pa tocno, kateri model prostorocega telefoniranja imam.
-- Lp, tomyn18
Zadnjič spremenil tomyn18, dne Pe jul 01, 2011 7:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
|
|
Na vrh
|
|
|
sir Videc
|
Objavljeno: Pe jul 01, 2011 7:03 pm |
|
|
Član Prispevkov: 2015Pridružen: Po sep 24, 2007 6:29 pm
|
Modri zob je novejši, tko da nebi smelo bit problemov.
|
|
Na vrh
|
|
|
tomyn18
|
Objavljeno: Pe jul 01, 2011 7:23 pm |
|
|
Član Prispevkov: 314Kraj: Nova Cerkev, štajerskaPridružen: So dec 31, 2005 1:35 pm
|
sir Videc je napisal/-a: Modri zob je novejši, tko da nebi smelo bit problemov. Hvala @sir Videc...upam, da bo delalo...ce ne bodo tecni v trgovini, jih bom prosil, ce mi dajo telefon za 5min in ga bom sel probat sparit z "avtom" za zihr. -- Lp, tomyn18
|
|
Na vrh
|
|
|
tomyn18
|
Objavljeno: Sr jul 27, 2011 11:30 am |
|
|
|
A ve mogoce kdo iz glave, koliko je razmak med stresnimi sankami pri Skodi Octavii II Combi? Koliko dolge precne palice (Thüle) bi moral potem vzet (zanima me, koliko je po Thüle katalogu)? 120 ali 127cm? Doma imamo ene dolzine 108, pa so prekratke, ker se ne da pritrdilnih nog dovolj narazen dat. A se mogoce komu kaj sanja se za VW Passata Variant (2007)? Koliko je kaj razmak med sankami? A pasejo precne letve od Octavie gor, ali so mogoce prekratke?
-- Lp, tomyn18
|
|
Na vrh
|
|
|
Jernej_
|
Objavljeno: Sr jul 27, 2011 9:24 pm |
|
|
Češki fan!Prispevkov: 12Kraj: LočePridružen: Sr jul 27, 2011 8:43 pm
|
Zdravo! Mi lahko kdo, ki ima Felicio 1.6 MPI, slika ali pokaže na kakšni skici, kje se nahaja vodna pumpa. To je moj prvi avto in ga imam pri hiši dober teden, in sem neizkušen glede tega. Lep pozdrav! Jernej_
|
|
Na vrh
|
|
|
pkucler
|
Objavljeno: Sr avg 03, 2011 10:07 pm |
|
|
| Škoda voznik!Prispevkov: 64Pridružen: Ne jun 05, 2005 1:09 pm
|
Vodna pumpa je spodaj, če demontiraš pokrov zobatega jermena jo boš videl spodaj, jo žene zobati jermen in če jo hočeš menjat moraš demontirat zobati jermen to pa je zahtevno delo.
|
|
Na vrh
|
|
|
Jernej_
|
Objavljeno: Pe avg 12, 2011 12:39 pm |
|
|
Češki fan!Prispevkov: 12Kraj: LočePridružen: Sr jul 27, 2011 8:43 pm
|
pkucler je napisal/-a: Vodna pumpa je spodaj, če demontiraš pokrov zobatega jermena jo boš videl spodaj, jo žene zobati jermen in če jo hočeš menjat moraš demontirat zobati jermen to pa je zahtevno delo. OK, Hvala za odgovor!
|
|
Na vrh
|
|
|
Damijan
|
Objavljeno: So avg 13, 2011 1:32 pm |
|
|
znalec Prispevkov: 765Kraj: PreshgainPridružen: Pe jul 07, 2006 8:01 pm
|
Imam vprašanje glede amortizerjev. Govorim pa čisto o standardnih amortizerjih.
Ima kdo izkušnje in lahko opiše razlike med amortizerji: Kayaba, Sachs, Monroe, ...
Mogoče se še kdo spomni za kakega drugega proizvajalca... Je pa govora samo o plinskih amortizerjih, kateri so edini možni za moj avto...
|
|
Na vrh
|
|
|
dejc
|
Objavljeno: Sr avg 17, 2011 9:00 am |
|
|
znalec Prispevkov: 1491Kraj: LjubljanaPridružen: Po sep 17, 2007 7:17 pm
|
@tomyin18 po thuleju 120cm prečke. Ravno tako 120cm za passata.
@Damijan sam imam Kayaba Excel-G plinske amortizerje. Lahko rečem, da sem zelo zadovoljen z njimi glede na price/performance razmerje. So mogoče malenkost trši kot kakšen Monroe, vendar nič kritičnega. Avto daje lep občutek kompaktnosti na cesti in lepo pobira daljše neravnine. Na kratkih pa je malce trši, vendar kot rečeno nič kritičnega. Zibanja je v mejah normale, ker sem ostal na originalnih vzmeteh. Sicer bi menda lahko nižal za 30mm, vendar se tega nisem šel, ker imam spredaj spodnji strutbar in bi odprl vse jaške na naših cestah.
|
|
Na vrh
|
|
|
Damijan
|
Objavljeno: Če avg 18, 2011 4:46 pm |
|
|
znalec Prispevkov: 765Kraj: PreshgainPridružen: Pe jul 07, 2006 8:01 pm
|
No THNX! Do sedaj 2:0 za KYB...
|
|
Na vrh
|
|
|
tomyn18
|
Objavljeno: Če avg 18, 2011 9:17 pm |
|
|
|
@dejc, najlepsa hvala...!!
@Damijan, na nasi stari O1 je tata pred zdaj ze skoraj 4 leti zamenjal originalne amortizerje s plinskimi Monroe Reflex in moram rec, da so se in se se vedno amortizerji zelo dobro obnesejo. Zdaj imajo prevozenih okoli 80.000km in se vedno nimajo nic lufta. Res pa je, da je bil avto po menjavi konkretno bolj trd, kot takrat nova kolegova Octavia Tour z originalnimi amortizerji. Po mojem so tako Kayaba, kot tudi Monroe super amortizerji za povprecnega uporabnika in ne mores zgresit tako z nakupom enih kot tudi drugih. Jaz bi na tvojem mestu vzel tiste, kateri so trenutno na zalogi (hitreje dobavljivi), cenovno ugodnejsi in pa imajo vec garancije (v primeru, ce je slucajno kaj narobe).
-- Lp, tomyn18
|
|
Na vrh
|
|
|
Eazy-O
|
Objavljeno: Po avg 22, 2011 5:54 pm |
|
|
Simply cleverPrispevkov: 565Kraj: LjubljanaPridružen: So maj 14, 2005 6:46 pm
|
Verjetno neumno vprašanje: Če Fabii odklopim akumulator začasno, bo kaj težila potem? Kake kode za vnašat al pa kak štos. Radio ni problem, ker je itak neserijski pa gre ven v kratkem. Jebiga, ni mi še bilo treba. Gre za Fabio Mk.I Elegance, MY2001, AUB (1.4 16V, 101HP) mašina. Metalik modre barve.
|
|
Na vrh
|
|
|
|