| Avtor |
Sporočilo |
< Tehnika ~ Razna vprašanja |
|
suha
|
Objavljeno: Če maj 19, 2011 1:38 pm |
|
|
| Bosch pumpa majstrPrispevkov: 4Pridružen: Sr maj 18, 2011 6:28 pm
|
bfranc je napisal/-a: Zakaj pa pol nebi tisti drug avto zrihtal kar je treba, pa ti nebo treba pol avta razdret za en airbag? Druga Octavia ima 300.000 km več od moje... @Damijan Hvala za info. Zamenjave armature in integracija sovoznikovega airbaga se bom po vaših nasvetih lotil samo v primeru, da se tukaj gor javi, kdo, ki je to že delal (menjal senzorje in airbag po karambolu) in bi vsaj približno opisal postopek, ter kje so ti senzorji za trk. Drugače se zaradi zahtevnosti v to ne bom spuščal, ker je vprašanje koliko bo po mojem nestrokovnem šraufanju in umeščanju airbaga v zato tovarniško nedelanemu avtu, airbag sploh delal ob morebitnem trku...
|
|
Na vrh
|
|
|
ITAL-JET
|
Objavljeno: Če maj 19, 2011 7:54 pm |
|
|
Češki fan!Prispevkov: 47Kraj: LjubljanaPridružen: So jan 01, 2011 11:40 am
|
tomyn18 je napisal/-a: A je kdo mogoce ze kdaj zamenjal LEDice za 3. zavorno luc pri O2 Combi, kajti v navodilih nic ne pise, kako in kje se pride zraven... -- Lp, tomyn18 Je potrebno kr novo kupt celo tretjo zavorno luč.
|
|
Na vrh
|
|
|
Damijan
|
Objavljeno: Če maj 19, 2011 8:53 pm |
|
|
znalec Prispevkov: 765Kraj: PreshgainPridružen: Pe jul 07, 2006 8:01 pm
|
@suha: Ti povem kar iz prve roke. Potrebno je podreti armaturo, zaradi inštalacije, in pa odstraniti spredaj talno oblogo. Potem je spredaj nekje inštaliran senzor, lahko sta tudi 2. Za vsak AB posebej. Potem je pa lahko, ali pa tudi ne, še senzor v prednjih sedežih, kateri zaznava, da nekdo sedi na sedežu. To služi v primeru trka, če je šofer sam, da se sproži samo šoferjev AB. Če je tudi sovoznik, pa še sovoznikov AB. Možnosti, na kaj vse paziti, je malo morje. In če ti senzorji v donor avtu so, pri tebi pa ne, je še ena dodatna jeba za premontažo in napeljavo inštalacije.
|
|
Na vrh
|
|
|
tomyn18
|
Objavljeno: Če maj 19, 2011 9:01 pm |
|
|
Član Prispevkov: 314Kraj: Nova Cerkev, štajerskaPridružen: So dec 31, 2005 1:35 pm
|
ITAL-JET je napisal/-a: Je potrebno kr novo kupt celo tretjo zavorno luč. A res je potrebno komplet novo luc ali kaj?! Nikoli si nebi mislil, da je potrebno komplet zamenjat, ce ti pregori kaksna ledica... -- Lp, tomyn18
|
|
Na vrh
|
|
|
mike
|
Objavljeno: Pe maj 20, 2011 5:09 am |
|
|
| Simply cleverPrispevkov: 690Kraj: CeljePridružen: Sr jun 22, 2005 6:46 pm
|
tomyn18 je napisal/-a: A res je potrebno komplet novo luc ali kaj?! Nikoli si nebi mislil, da je potrebno komplet zamenjat, ce ti pregori kaksna ledica... -- Lp, tomyn18 jaz sem menjal in je res .... celotno moraš zamenjati, razen če imaš kakšnega maherja, da ti jih zrihta....... lp
|
|
Na vrh
|
|
|
ITAL-JET
|
Objavljeno: So maj 21, 2011 1:34 pm |
|
|
Češki fan!Prispevkov: 47Kraj: LjubljanaPridružen: So jan 01, 2011 11:40 am
|
A res je potrebno komplet novo luc ali kaj?! Nikoli si nebi mislil, da je potrebno komplet zamenjat, ce ti pregori kaksna ledica... -- Lp, tomyn18[/quote] Sm mal gledu k sm jo mel dol na šihtu pa sm ugotovu de se ne splača popravlat, ker je treba razdret k je zalimana pa tud vprašanje kako bi pol dihtala.
|
|
Na vrh
|
|
|
tomyn18
|
Objavljeno: So maj 21, 2011 4:05 pm |
|
|
Član Prispevkov: 314Kraj: Nova Cerkev, štajerskaPridružen: So dec 31, 2005 1:35 pm
|
ITAL-JET je napisal/-a: Sm mal gledu k sm jo mel dol na šihtu pa sm ugotovu de se ne splača popravlat, ker je treba razdret k je zalimana pa tud vprašanje kako bi pol dihtala. No, potemtakem pa bom pocakal, da se kaksna LEDica pregori, potem pa dal tistih 43€ za novo luc...hvala za odgovore. -- Lp, tomyn18
|
|
Na vrh
|
|
|
JanP
|
Objavljeno: Ne maj 22, 2011 7:49 am |
|
|
Češki fan!Prispevkov: 28Pridružen: To avg 31, 2010 6:54 pm
|
A ni mozno prespajkat led diod?
Jan
|
|
Na vrh
|
|
|
bfranc
|
Objavljeno: Ne maj 22, 2011 9:39 am |
|
|
Vreden znamkePrispevkov: 2028Kraj: DobrepoljePridružen: Pe jun 29, 2007 6:08 pm
|
JanP je napisal/-a: A ni mozno prespajkat led diod?
Jan Prespajkat se že da,samo do ledic se ne da pridet, ker je plastika termično limana.
|
|
Na vrh
|
|
|
tomyn18
|
Objavljeno: Ne maj 22, 2011 10:39 am |
|
|
|
bfranc je napisal/-a: Prespajkat se že da,samo do ledic se ne da pridet, ker je plastika termično limana. Kupil bom eno novo 3. zavorno luč, to ta staro pa bom poskusil odpret, prespajkat nove LEDice noter ter jo poskusil nekako zatesnit in ce se bo izslo, jo bom imel za rezervo... -- Lp, tomyn18
|
|
Na vrh
|
|
|
felicia46
|
Objavljeno: Če maj 26, 2011 10:22 pm |
|
|
Škoda loverPrispevkov: 211Kraj: GorenjskaPridružen: Če jun 10, 2010 7:58 pm
|
Potrebujem pomoč oz. nasvet. Sem v temi uporabnika "HighRoad" opazila da ima enako težavo. Pojavila se je težava pri moji felici-ji. Motor je 1.3MPI problem pa je da se mi med vožnjo po mestu (pogosto, ko pritisnem sklopko zasveti lučka za olje in nato takoj ugasne), ponavadi se poleg lučke za olje prižge še za akumulator. Me že močno moti oz. se bojim, da bom enkrat ostala nekje na cesti. Olja je vedno dovolj (preverjam vsak tretji dan). Hvala Je lahko še kaj drugega? Recimo olna pumpa? lp felicai46
|
|
Na vrh
|
|
|
arminator
|
Objavljeno: So maj 28, 2011 11:13 am |
|
|
Nekaj le znam..Prispevkov: 1139Pridružen: Ne avg 05, 2007 12:09 pm
|
Sam bi rekel, da je stikalo olja...Tisto, ki prižge lučko v armaturi slabo. Dost pogosta zadeva...Možno, da je tud črpalka olja ampak ne vem kako bi se to preverilo...Včasih se jo sliši, da oddaja kake čudne zvoke v spodnjem delu motorja.
Ampak...
Sama pa praviš, da ti zraven prižge še lučko od alternatorja... Ko stisneš sklopko... Po moje ti v tem trenutku tud obrati močno padejo in se avto nato hitro ulovi? To težavo sem imel tudi sam, s sprejem za čiščenje fergazerjev sem spucal loputo zraka in teh težav nimam več...
|
|
Na vrh
|
|
|
JanP
|
Objavljeno: To maj 31, 2011 11:31 am |
|
|
|
Pozdrav.
Zanima me le ena malenkost:
Škoda Octavia 2003 letnik ima "šraufe" za platišča 5x100. Ali bi z ekscentričnimi vijaki dobil gor 5x98 (alfa mere) in koliko je to pametno narediti?
Hvala!
Jan
|
|
Na vrh
|
|
|
Damijan
|
Objavljeno: To maj 31, 2011 12:39 pm |
|
|
znalec Prispevkov: 765Kraj: PreshgainPridružen: Pe jul 07, 2006 8:01 pm
|
Mora biti izpolnjen tudi pogoj, da je luknja za vijak v platišču vsaj še za 1mm večja. V tvojem primeru. Vijaki so v obeh primerih M12, vendar bi na platiščih 5x98 morale biti luknje fi14, da bi zadel luknje na radiju 50mm.
5x100 = R=50mm 5x98 = R=49mm
Drugi pogoj pa so vijaki z ekscentrično pomičnim nasedom pod glavo vijaka.
Tretji pogoj pa je centrirna luknja. Če je na platiščih manjša kot nased na pestu, jo je potrebno povečati. To naredi vsak, ki ima stroj za ravnanje platišč. Če pa je na platiščih večja kot nased na pestu, pa potrebuješ centrirne obročke za reduciranje razlike med platiščem in pestom.
|
|
Na vrh
|
|
|
JanP
|
Objavljeno: To maj 31, 2011 1:06 pm |
|
|
|
Uffff....  Po domače.... počakaj še kakšen teden dni na boljšo ponudbo na Avto.net  Hvala! Jan
|
|
Na vrh
|
|
|
HighRoad
|
Objavljeno: To maj 31, 2011 1:35 pm |
|
|
| Škoda voznik!Prispevkov: 62Pridružen: Pe mar 18, 2011 6:10 pm
|
Kaj bi bilo tole... Cevka pri zadnjem desnem blatniku gre od podvozja do blatnika zgoraj..... Ena večja je zdravn... nanjo je to pripeto... A je kej resniga ce sm jo pregulu?
|
|
Na vrh
|
|
|
JanP
|
Objavljeno: So jun 04, 2011 3:57 pm |
|
|
|
Pozdrav. Danes sem kupil 17"platišča firme Dezent - model "F" za mojega Škodljivca. Na njihovi internetni strani sem vstavil vse podatke o mojem avtu, in mi je vrglo ven en kup .pdf filov z raznoraznimi razpredelnicami in TUV certifikati. Zanima me, kaj od tega bom potreboval ob homologaciji teh gum/platišč? Upam, da vas link pripelje do .zip fila, v katerem je 6 .pdf-ov http://www.aez-wheels.com/certificates/ ... l=41721547Za pomoč se v naprej zahvaljujem! Jan
|
|
Na vrh
|
|
|
|