Avtor Sporočilo

<  Koristne povezave  ~  Dobro je vedeti če nas ustavi radar kontrola

OdgovorObjavljeno: Če feb 02, 2006 10:55 pm
Uporabniški avatarBlack RS PowerBlack RS PowerPrispevkov: 523Kraj: LjubljanaPridružen: Po okt 03, 2005 3:00 pm
Tole je pa zanimivo... a ste vedli, da je delovna temperatura radarja od 0 do +50 stopinj!

Torej: v teh dneh, ti ne morejo nameriti prekoračitve hitrosti!!!!!!!

Dokaz: uradni list, člen 7

6. člen

Največji dopustni pogrešek merilnika hitrosti ne sme biti večji od ± 3 km/h do vključno 100 km/h in ± 3% izmerjene vrednosti nad 100 km/h.

7. člen

Merilniki hitrosti morajo delovati pod naslednjimi pogoji:

1. Referenčni pogoji:
– okoliška temperatura 23 °C + / - 2 °C,
– relativna vlažnost 60 % + / - 15%,
– napajalna napetost nazivna vrednost + / - 2%.

2. Delovni pogoji:
– okoliška temperatura od 0 °C do +50 °C.

3. Pogoji skladiščenja:
– temperatura skladiščenja od –25 °C do +70 °C.

Policaji tudi pišejo, oziroma sploh ne pišejo zapisnikov o meritvi. Na zapisniku bi moral biti tip merilnika, serijska številka, izmerjena hitrost in čas meritve.
Napišejo le člen zakona po katerem je bil storjen prekršek. Ker tega ne počneje ni sledljivosti meritve, kar zahteva zakon o meroslovju!!

http://www.uradni-list.si/1/ulonline.jsp?urlid=200225&dhid=40999

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Pe feb 03, 2006 11:22 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1748Kraj: Dežela opojnih trenutkovPridružen: So avg 27, 2005 6:29 pm
Pa tudi, mislm, da v okolici radarja ne sme bit drugih gibajočih se sredstev. Enkrat sem bral neko pritožbo glede meritev, pa sem ostal brez besed. Ena stran je bila spisana samo nepravilnosti ;#

Malo ukrivimo registrsko tablico, pa še pod kot damo, jo zalijemo s plastiko kot je na CDjih, potem pa naj se slikajo če hočejo :D .

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So feb 04, 2006 12:05 pm
Uporabniški avatarSpam memberSpam memberPrispevkov: 271Kraj: Markovec CityPridružen: Sr okt 05, 2005 8:03 pm
jz sem pa pred kratkim lao ruknil avto da se mi je zvila tablica.mislim pa da je ne bom ravnal :D

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So feb 04, 2006 1:56 pm
Uporabniški avatar.:The Exorcist:..:The Exorcist:.Prispevkov: 3001Kraj: LjubljanaPridružen: Če maj 05, 2005 12:22 pm
Ste vedeli, da če policaj drži v rokah radar in da ga nima nikjer naslonjenega, da lahko ravno meri, vam lahko g.Policaj izmeri do 10Kmh plusa :I

Torej, če ni imel naslonjenega, vam mora podpisati na listino, da ni meril z naslonjenim radarjem na avtu ali pa kjer koli drugje!

Tko da lahko rade volje pošljete Ugovor :cool:

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: So feb 04, 2006 10:43 pm
Uporabniški avatarBlack RS PowerBlack RS PowerPrispevkov: 523Kraj: LjubljanaPridružen: Po okt 03, 2005 3:00 pm
So mene ustavil na tako foro, pol sem pa na dom dubu odločbo sodnika in kaj vidim namesto skoda fabia je pisalo vw polo :doh: , pa sem raj plaču, ker če se pritožiš in ni rešeno ugodno zate plačaš še dodatno.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So feb 04, 2006 11:46 pm
Uporabniški avatar--Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
lepo so te za-j :blink:

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Ne feb 05, 2006 1:32 am
Uporabniški avatar.:The Exorcist:..:The Exorcist:.Prispevkov: 3001Kraj: LjubljanaPridružen: Če maj 05, 2005 12:22 pm
Fađola je napisal/-a:
So mene ustavil na tako foro, pol sem pa na dom dubu odločbo sodnika in kaj vidim namesto skoda fabia je pisalo vw polo :doh: , pa sem raj plaču, ker če se pritožiš in ni rešeno ugodno zate plačaš še dodatno.

Žav ti je lahko, ker v takem primeru lahko ugovor napišeš, da nisi ti bil to in da ti nimaš tega vozila!!! :dry:

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Ne feb 05, 2006 2:08 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1748Kraj: Dežela opojnih trenutkovPridružen: So avg 27, 2005 6:29 pm
Hehe. Sej ti od policaja lahko zahtevaš, izjavo, da je radar redno servisiran, da je bil na stojalu, da je polical, ki z njim upravlja ustrezno usposobljen,...

Lahko jih lepo zaj*beš, samo lahko tudi oni tebe

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To feb 07, 2006 3:51 pm
Uporabniški avatarPsihič na ŠkodePrispevkov: 955Kraj: Vel. Lašče-ljubljanaPridružen: So maj 07, 2005 12:24 pm
Kdo pa misl da ta zakon še velja!!!
http://www.uradni-list.si/1/ulonline.js ... dhid=40999

ta zakon je bil napisan leta 2002. Zdej majo nove merilnike!!

A mi lahko kdo najde uradni list od leta 2006 in kaj piše o zakonu o merilnikih hitrosti!!!

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To feb 07, 2006 5:37 pm
Uporabniški avatarI own a Hyundai but I love ŠkodaI own a Hyundai but I love ŠkodaPrispevkov: 2038Pridružen: Sr nov 02, 2005 5:20 pm
mi mamo use uradne liste v pisarni, sam a mislš, da se mi da iskat po tistem? matr, tm ni googla pa CTRL+F da bi hitr iskou :D

lp

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: To feb 07, 2006 9:10 pm
evo fantje
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200590&stevilka=3854

Mislm, da novejšega zakona od tega da ga ni. Veselo branje! :):

Za nas, pa mislm, da je najpomembnejši tale del:

Pri izmerjenem rezultatu hitrosti se upoštevajo naslednje varnostne razlike:
– 5 km/h pri merilnem rezultatu do vključno 100 km/h;
– 7 km/h pri merilnem rezultatu od 100 km/h do vključno 200 km/h;
– 11 km/h pri merilnem rezultatu nad 200 km/h;
razen:
– pri merjenju v ovinkih, kjer se upošteva varnostna razlika 11% izmerjene vrednosti;
– pri merjenju s sledenjem, kjer se upoštevajo varnostne razlike iz tabele 1 v 10. členu tega pravilnika.«.

Odsoten Profil

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 1 od 1
11 prispevkov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi