| |
| Avtor |
Sporočilo |
|
|
Svizec
|
Objavljeno: Pe feb 22, 2013 4:16 pm |
|
|
Simply cleverPrispevkov: 494Pridružen: So nov 04, 2006 2:43 pm
|
Kaj pa kakšna močnejša konjenica v kombinaciji z višjo opremo?
|
|
Na vrh
|
|
|
mish
|
Objavljeno: Pe feb 22, 2013 9:05 pm |
|
|
- Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
|
Citiram: - Elegance 2.0 TDI 110kW 21.790€ Tole je precej lepa cena, pa tud kul motor
|
|
Na vrh
|
|
|
dbola
|
Objavljeno: So feb 23, 2013 9:52 am |
|
|
Nekaj le znam..Prispevkov: 1747Kraj: VelenjePridružen: Po maj 09, 2005 3:26 pm
|
Najmočnejša različica (1.8 TSI 132kW) v kombinaciji z Elegance opremo 22.490€, če bi pa imel še DSG pa 24.590€.
|
|
Na vrh
|
|
|
mish
|
Objavljeno: So feb 23, 2013 10:38 am |
|
|
|
Sej je močn za ta avto, ornk, sam cena je pa ujej ...
|
|
Na vrh
|
|
|
ales81
|
Objavljeno: To feb 26, 2013 3:47 pm |
|
|
| Simply cleverPrispevkov: 473Kraj: PrekmurjePridružen: Ne nov 13, 2011 5:48 pm
|
|
|
Na vrh
|
|
|
veracoche
|
Objavljeno: Sr feb 27, 2013 10:26 am |
|
|
| Bosch pumpa majstrPrispevkov: 2Pridružen: To nov 20, 2012 1:16 pm
|
|
|
Na vrh
|
|
|
dbola
|
Objavljeno: Sr feb 27, 2013 1:20 pm |
|
|
|
Neodvisno ogrevanje vozila je po kmečko Webasto.
|
|
Na vrh
|
|
|
alex74
|
Objavljeno: Sr feb 27, 2013 4:29 pm |
|
|
Škoda loverPrispevkov: 182Kraj: PrevaljePridružen: To avg 24, 2010 1:24 pm
|
Bola, a bo skaut tudi?
Vem, da sem neučakan, sam firbec me pa vseeno ima. hehe...
|
|
Na vrh
|
|
|
dbola
|
Objavljeno: Sr feb 27, 2013 8:27 pm |
|
|
|
Težko rečem. Upam da bo.
|
|
Na vrh
|
|
|
Svizec
|
Objavljeno: Če feb 28, 2013 12:20 am |
|
|
Simply cleverPrispevkov: 494Pridružen: So nov 04, 2006 2:43 pm
|
Kje se je pa radarski tempomat izgubil v opremi za naš trg? Na prvih uradnih fotografijah je bil viden na sredini maske. Drugače pa zanimiva samo v štartu še malo draga...
|
|
Na vrh
|
|
|
slick
|
Objavljeno: Pe mar 01, 2013 8:46 pm |
|
|
Škoda loverPrispevkov: 259Kraj: LjubljanaPridružen: To maj 10, 2005 7:25 pm
|
Če bi hotel kupiti podobno opremljeno s podobno motorizacijo, kot jo imam sedaj, bi me prišla celo ceneje kot 5 let nazaj. Vsa uporabna oprema, ki jo bila takrat v Elegance paketu, je sedaj že v Ambiente (razen tempomata), 1.4TSI pa se je ojačal, tako da niti ni več neke hude potrebe po 1.8 in je vse skupaj še malo ceneje. Lepo.
|
|
Na vrh
|
|
|
trakus
|
Objavljeno: So mar 02, 2013 11:50 am |
|
|
| Bosch pumpa majstrPrispevkov: 9Pridružen: Pe mar 01, 2013 9:00 pm
|
Glede na to, da bo tudi pri naši hiši kmalu Škoda in da nas pred nakupom zanimajo še neke stvari sem se skorajda moral registrirati na ta forum.  Problem je, da bi avto rabili čimprej, ampak še vedno nismo ziher ali bi kupili karavana ali limuzino, namreč problem je v tem, da se skoraj vedno zadaj vozi oseba velika 187cm in se v dosti avtih počuti malce utesnjeno. Torej baje, da naj ne bi bilo neke razlike v višini od sedeža pri obeh izvedbah pa me zanima, če ima kdo kake izkušnje s tem oz. kako je ponavadi v praksi. Verjetno se v karavanski izvedbi počutiš manj utesnjenega, ampak se mi skoraj zdi, da bi tista oseba tudi v limuzini sedela normalno ali pač? Pač ne vemo, če se nam splača čakati, bo se pa avto vozil kar nekaj let in ne bi radi naredili kake napake. Kot drugo pa me zanima še nekaj stvari v zvezi s dodatno opremo. Sedaj vozimo res nek stari manjši avto in imamo tudi zelo ozko garažo, pa me zanima, če bi bili parkirni senzorji kaj v pomoč tudi pri postavljanju avta v njo. Ne vem tudi kako je s paketom opreme za slabše terene(trši zadnji blažilniki,višji odmik od tal +15mm,dodatma zasčita pod motorjem). Se to sploh splača, ker se včasih vozi tudi po kakšni slabši cesti? Po tem pa še pridemo do volana, torej na vseh uradnih slikah imata opremi elegane in ambiente 3-kraki volan, v našem uradnem ceniku pa pri opisu opreme piše, da ima 4-kraki volan pa me zanima, če kdo ve kako je s tem. Sicer bi res bilo boljše, da bi se odpravil povprašat v kak salon, ampak se mi zdi, da tam ponavadi vedo veliko manj kot na kakšnem forumu. Motor bi naj bil 1.2tsi pa me zanima, če si kdo lasti ta motor in bi mi vedel povedati kaj več o njem.(poraba, zmogljivosti, je dovolj za tak avto?). Sicer ni noben od nas nek zahteven voznik, ki bi rabil res nevem kakšno motorizacijo, je pa vseeno lepo, če ima avto nekaj moči.  Mogoče še edino kdo ve, kako je z nekimi paketi dodatne opreme, saj sem na tujih straneh opazil, da lahko dokupiš nek Ambiente plus paket, pri nas pa tega ni. Zahvaljujem se vam že za vse odgovore vnaprej, lp edit: slučajno kdo ve, kaj so to meglenke s corner funciton?
|
|
Na vrh
|
|
|
tdx
|
Objavljeno: So mar 02, 2013 12:51 pm |
|
|
Škoda voznik!Prispevkov: 96Kraj: nova goricaPridružen: To nov 24, 2009 1:59 pm
|
trakus je napisal/-a: Glede na to, da bo tudi pri naši hiši kmalu Škoda in da nas pred nakupom zanimajo še neke stvari sem se skorajda moral registrirati na ta forum.  Problem je, da bi avto rabili čimprej, ampak še vedno nismo ziher ali bi kupili karavana ali limuzino, namreč problem je v tem, da se skoraj vedno zadaj vozi oseba velika 187cm in se v dosti avtih počuti malce utesnjeno. Torej baje, da naj ne bi bilo neke razlike v višini od sedeža pri obeh izvedbah pa me zanima, če ima kdo kake izkušnje s tem oz. kako je ponavadi v praksi. Verjetno se v karavanski izvedbi počutiš manj utesnjenega, ampak se mi skoraj zdi, da bi tista oseba tudi v limuzini sedela normalno ali pač? Pač ne vemo, če se nam splača čakati, bo se pa avto vozil kar nekaj let in ne bi radi naredili kake napake. Kot drugo pa me zanima še nekaj stvari v zvezi s dodatno opremo. Sedaj vozimo res nek stari manjši avto in imamo tudi zelo ozko garažo, pa me zanima, če bi bili parkirni senzorji kaj v pomoč tudi pri postavljanju avta v njo. Ne vem tudi kako je s paketom opreme za slabše terene(trši zadnji blažilniki,višji odmik od tal +15mm,dodatma zasčita pod motorjem). Se to sploh splača, ker se včasih vozi tudi po kakšni slabši cesti? Po tem pa še pridemo do volana, torej na vseh uradnih slikah imata opremi elegane in ambiente 3-kraki volan, v našem uradnem ceniku pa pri opisu opreme piše, da ima 4-kraki volan pa me zanima, če kdo ve kako je s tem. Sicer bi res bilo boljše, da bi se odpravil povprašat v kak salon, ampak se mi zdi, da tam ponavadi vedo veliko manj kot na kakšnem forumu. Motor bi naj bil 1.2tsi pa me zanima, če si kdo lasti ta motor in bi mi vedel povedati kaj več o njem.(poraba, zmogljivosti, je dovolj za tak avto?). Sicer ni noben od nas nek zahteven voznik, ki bi rabil res nevem kakšno motorizacijo, je pa vseeno lepo, če ima avto nekaj moči.  Mogoče še edino kdo ve, kako je z nekimi paketi dodatne opreme, saj sem na tujih straneh opazil, da lahko dokupiš nek Ambiente plus paket, pri nas pa tega ni. Zahvaljujem se vam že za vse odgovore vnaprej, lp edit: slučajno kdo ve, kaj so to meglenke s corner funciton? Trakus  , ti si eden zelooo zahteven kupec -iz lastnih izkušenj: imel 4 octavije, 3 karavana in eno limuzino, nikoli več limuzine ker je uporabnost karavana epska -imel dva passata oba karavana -imel enega Subaruja Legacy karavan Preveri na spletni strani proizvajalca v teh. podatkih o zadevah ki te zanimajo, višina do stropa na voznikovom sedežu pa na zadnjem sedežu ( limuzina, karavan) Preveri na spletu pri vzporednih testih omenjene zahteve Preveri na spletnih straneh http://www.adac.de; http://www.autobild.de; http://www.autozeitung.de teste vozil od interesa Moj nasvet, če upaš počakaj september, da vidiš koliko bo stala Octavia III karavan, vse kaže da je po dimenzijah (notranjih) enaka ali boljša od Passata B6 in B7. ( Imam oba Autobilda z testi limuzine in karavana OIII in Passata)
Če je denar pomeben, kupi Passat Variant 3C, let 2009 do 2010 1.6 CR TDI bluemotion 77Kw, ali 2.0TDI bluemotion 81 kw.( Preveri v Nemčiji ali pa pri naših zastopnikih) Za cca 10.000 do 12.000 Evrov boš imel nebesa  Pa še to ker bo vse bolj in bolj pomebno z davčnega vidika. Oba motorja so EUR-5. Čeprav imam rad Škodo Superba Combi, in bi bila prvi izbor, razlika od 8.000 do 10.000 je prehuda ker Superba Combija let.2009, 2010 ne boš dobil za ta denar kot Passata Pa, pazljivo in pozorno spremljaj komparativne teste karavanov kjerkoli! Lep pozdrav, tdx  p.s.lahko ti eventuelno skeniram slikice z dimenzijami
|
|
Na vrh
|
|
|
trakus
|
Objavljeno: So mar 02, 2013 1:39 pm |
|
|
| Bosch pumpa majstrPrispevkov: 9Pridružen: Pe mar 01, 2013 9:00 pm
|
V bistvu je oče zahteven kupec, sam imam izpit šele pol leta, ampak vseeno Doma smo sicer že razmišljali nekaj o passatu, ampak foter niti noče slišati o nakupu rabljenega avtomobila, razen če bi poznal prejšnjega lastnika, tako, da o tem niti nismo več razmišljali, čeprav se tudi meni zdi, da bi bi bilo veliko pametneje kupiti 2,3 leta star avto. Če bi mi lahko skeniral bi bilo res lepo.  Drugače pa tudi, če bi kupili rabljen avto se mi zdi, da je smotrn samo nakup bencinarja, saj delamo letno tam okrog 10k km, pa še to večinoma kratke razdalje, tako, da se izbor rabljenih avtomobilov še dodatno zmanjša.. Glede limuzine vs. karavan, pa se tako ne gre za nič drugega kot udobnost na zadnjih sedežih, ker prevažamo kaj večjega tako skoraj nikoli, če pa že, pa uporabljama prikolico. Se mi pa karavan recimo dosti bolj dopade kot limuzina. Pa kaj ni bilo govora o tem, da bi naj bil pri nas na voljo junija oz. tam nekje? Glede tistega o Nemčiji, pa me zanima kaj si s tem mislil? Pa če kopuješ rabljeno se verjetno vseeno bolj splača kupiti od fiizčne osebe ali ne? vbistvu sem kar zgubljen glede vsega tega
|
|
Na vrh
|
|
|
mish
|
Objavljeno: So mar 02, 2013 6:46 pm |
|
|
|
Škoda ker nisem prej posta prebral, bi ti lahko osebno povedal kako je sedeti z 183 cm v novi octaviji limo.
Sicer ti lahko rečem da se v stari karavanki nisem zadaj nikoli počutil utesnjeno.
|
|
Na vrh
|
|
|
tdx
|
Objavljeno: So mar 02, 2013 7:38 pm |
|
|
Škoda voznik!Prispevkov: 96Kraj: nova goricaPridružen: To nov 24, 2009 1:59 pm
|
trakus je napisal/-a: V bistvu je oče zahteven kupec, sam imam izpit šele pol leta, ampak vseeno Doma smo sicer že razmišljali nekaj o passatu, ampak foter niti noče slišati o nakupu rabljenega avtomobila, razen če bi poznal prejšnjega lastnika, tako, da o tem niti nismo več razmišljali, čeprav se tudi meni zdi, da bi bi bilo veliko pametneje kupiti 2,3 leta star avto. Če bi mi lahko skeniral bi bilo res lepo.  Drugače pa tudi, če bi kupili rabljen avto se mi zdi, da je smotrn samo nakup bencinarja, saj delamo letno tam okrog 10k km, pa še to večinoma kratke razdalje, tako, da se izbor rabljenih avtomobilov še dodatno zmanjša.. Glede limuzine vs. karavan, pa se tako ne gre za nič drugega kot udobnost na zadnjih sedežih, ker prevažamo kaj večjega tako skoraj nikoli, če pa že, pa uporabljama prikolico. Se mi pa karavan recimo dosti bolj dopade kot limuzina. Pa kaj ni bilo govora o tem, da bi naj bil pri nas na voljo junija oz. tam nekje? Glede tistega o Nemčiji, pa me zanima kaj si s tem mislil? Pa če kopuješ rabljeno se verjetno vseeno bolj splača kupiti od fiizčne osebe ali ne? vbistvu sem kar zgubljen glede vsega tega  Ok Pol pa reči fotru da spremlja akcije okoli Octavie II 1.2TSI limuzine. Ocenjujem da cene bodo nekaj padle ker je fajn ua nakup nove ali 1 leto rabljene. Sicer imam pomisleke gled verige pri 1.2 tsi, trenutno je cela štala, pa upajmo da se bo sčasoma uredilo. Okoli nove Octavije III, pa boste videli v kratkem V dobrem ste položaju danes se ne kupujejo avti kot žemlje. Ekola, bom priponkal sken iz Autobilda št.3. 2013. Upam da se bo videlo. Če ne bo išlo skozi, pol mi pošlji direkt mail na pm. p.s.prosim za pomoč oko vstavitve pdf priponke
lp Tdx Lp Tdx [url][/url]
|
|
Na vrh
|
|
|
mish
|
Objavljeno: So mar 02, 2013 9:13 pm |
|
|
|
Forum ima onemogočeno nalaganje priponk. Lahko pa naložiš na kakšen srani.si ipd, pa daš link gor
|
|
Na vrh
|
|
|
|
Časovni pas: UTC + 1 ura
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov
|
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
|
|
|