| Avtor |
Sporočilo |
|
|
arminator
|
Objavljeno: Po feb 27, 2012 8:16 pm |
|
|
Nekaj le znam..Prispevkov: 1139Pridružen: Ne avg 05, 2007 12:09 pm
|
Čas je, da vam predstavim moj nov avto oziroma kar avion, bi lahko rekel. Zdaj sva z Oskarjem(Eazy-O) v istem klubu hehe. Torej gre za Saab 9-3, letnik 2001, 3-vratni coupe, model Aero. Od navadnega 9-3 se razlikuje po večjih odbijačih in pragovih, je cca 1 cm nižji(če se ne motim), ima bolj športno notranjost, itd, itd... Načeloma sem iskal navadnega ampak, ker nisem uspel najti nič pametnega sem šel probat tegale za foro... Takoj, ko sem se usedel not, mi je bilo jasno, da ga bom kupil... Po potrdilu mehanika(ki popravlja samo Saabe), da je avto mehansko dober je padla odločitev in v četrtek(23 februar) na moj rojstni dan sem ga pripeljal domov. Motor je 2.0 turbo z 205 KM, menjalnik pa je automatic s štirimi prestavami. Preden začnete pisat proti automaticu naj povem, da mi je bil to glavni minus pred ogledom...Ko sem ga enkrat začel vozit pa nimam več nobenih pripomb - 1A. Na načinu "sport" z izklopljenim "traction control" te lepo zalima v sedež in od 0-100 km/h pripelje v cca 6,5 sekunde... Končne hitrosti pa nisem probaval, ker se avta šele učim... Uglavnem vsakič, ko grem prehitevat mi samo čeljust pade dol heheheh. No ni pa vse tako rožnato, avto ni tipi-topi... Display računalnika in display ventilacije sta fuč in ju ravno jutri pošljem na popravilo... Avto je odrsan na prednjem in zadnjem odbijaču, ima veliko manjših praskic... V njem se je kadilo in bo potrebno globinsko čiščenje... Kakšna malenkost še manjka tu pa sem... Kakšna žarnica v armaturki ne dela pa tko... Drugače pa deluje vsa oprema, ki jo avto poseduje. Aja prevoženih ima 241.000 km... Poraba ob umirjeni vožnji po računalniku je nekje od 8,5 - 9 litrov na 100 km. Po avtocesti pri hitrosti 140 Km/h pa tam okrog 11-13 litrov. Uglavnem zadovoljen sem 100% in upam, da mi bo dobro služil. Pa še slikce, malo je prašen ne zamerit...                   Aja Felicia ostaja v družini in sicer jo je prevzela sestra.
|
|
Na vrh
|
|
|
ales81
|
Objavljeno: Po feb 27, 2012 8:54 pm |
|
|
| Simply cleverPrispevkov: 473Kraj: PrekmurjePridružen: Ne nov 13, 2011 5:48 pm
|
Motor odličen, avtomatik zakon, sam sem ga imel sicer Bmw vendar ko se ga navadiš je Dugače mi armaturka ne sede, si kot v letalu .... Oblika mi je lepa, kako je kaj podvozje, je trd? Veliko varnih in srečnih km ti želim.
|
|
Na vrh
|
|
|
dbola
|
Objavljeno: Po feb 27, 2012 10:19 pm |
|
|
Nekaj le znam..Prispevkov: 1747Kraj: VelenjePridružen: Po maj 09, 2005 3:26 pm
|
Saab je zanimiv avto. Srečno vožnjo
|
|
Na vrh
|
|
|
bigman
|
Objavljeno: Po feb 27, 2012 10:24 pm |
|
|
| Simply cleverPrispevkov: 683Pridružen: To sep 05, 2006 7:51 pm
|
O WTF ti samo poklič kr boš imel čas pridemo pogledat to zverino in malo se peljat en điro.Me je že začelo ščemet ko sem prebral 200+ konjev.....
|
|
Na vrh
|
|
|
Čehovc
|
Objavljeno: Po feb 27, 2012 11:01 pm |
|
|
Član Prispevkov: 4448Kraj: LogatecPridružen: Sr jul 25, 2007 8:00 pm
|
kam je šla pa feličita? ja hudo Arminator....veliko srečnih kilometrov z novimi konji
|
|
Na vrh
|
|
|
mish
|
Objavljeno: To feb 28, 2012 10:48 am |
|
|
- Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
|
Čestitke! Sabi so mi bli zmeram všeč  Močna zverinca, avtomatik pa je itak zakon ko se ga navadiš  Srečno in varno!
|
|
Na vrh
|
|
|
arminator
|
Objavljeno: To feb 28, 2012 7:03 pm |
|
|
|
ales81 je napisal/-a: Motor odličen, avtomatik zakon, sam sem ga imel sicer Bmw vendar ko se ga navadiš je Dugače mi armaturka ne sede, si kot v letalu .... Oblika mi je lepa, kako je kaj podvozje, je trd? Veliko varnih in srečnih km ti želim.  Je malo trši ampak ni pa to nek hardcore racing avto, je bolj športna križarka oziroma grand tourer. Cech_Styler je napisal/-a: kam je šla pa feličita? ja hudo Arminator....veliko srečnih kilometrov z novimi konji  Sem na koncu posta napisal - Felicio zdaj vozi sestra, favoritko sem pa prodal kaka dva meseca nazaj in je lastnik super zadovoljen z njo, hvala bogu Citiram: O WTF ti samo poklič kr boš imel čas pridemo pogledat to zverino in malo se peljat en điro.Me je že začelo ščemet ko sem prebral 200+ konjev.....
Naslednji teden en dan pridem mimo in te pokličem pa gremo en điro... Zdaj mam glih displaye od računalnika in klime na popravilu tko, da ni glih za kazat notranjosti hehe. Aja hvala vsem za dobre želje!
|
|
Na vrh
|
|
|
bigman
|
Objavljeno: Pe mar 09, 2012 9:33 pm |
|
|
|
S prve roke povedano-mat kurja kako to leti....
|
|
Na vrh
|
|
|
arminator
|
Objavljeno: Če apr 11, 2013 10:44 am |
|
|
|
|
|
Na vrh
|
|
|
bigman
|
Objavljeno: So apr 13, 2013 8:33 pm |
|
|
|
Zala?
|
|
Na vrh
|
|
|
arminator
|
Objavljeno: Ne apr 14, 2013 10:24 am |
|
|
|
Tole je glih čez mejo slikano... Okoli rezije... Ful lepa cesta in nobenga prometa.
Pa še malo na hitrco povem kaj vse sem naredu na avtu odkar ga imam...
- Letne gume yokohama s drive 215/45 17 - pregledal in spucal smo karter - 2 x sem menjal olje in filter olja - menjano olje v menjalniku - komplet servis vsega ostalega - novo zavorno olje ATE super blue racing - nove žice ročne - menjan cps senzor - popravljeni ekrančki od klime in potovalnega računalnika - ojačitev volanske letve za bolj direkten nadzor
pa še kaj se je našlo verjetno... naredu sm cca 10k km, večinoma daljše relacije, ker za skakanje tu okol grem raje s felicio
povprečna poraba je 9-10 litrov normalna mešana vožnja...
avtomatski menjalnik je super v vseh pogojih
plani za prihodnost so pa... zdj v kratkem nabavt nove zavorne diske pa ene boljše ploščice, najprej sm mislu ebc yellowstuff samo zdj bom videl če uspe dobit ferodo ds2500...
pa zadnji stabilizator bom naredu dvojni, da bo zadnji del avta bol fiksiran
to je to
|
|
Na vrh
|
|
|
|