Avtor Sporočilo

<  Avto akustika in avto video  ~  Alternativa avtoradiju Škoda STREAM ?

OdgovorObjavljeno: So mar 09, 2013 7:33 am
Uporabniški avatarŠkoda voznik!Prispevkov: 71Pridružen: Pe mar 08, 2013 10:18 pm
Pozdravljeni !

Kot "novopečeni" lastnik Octavie 2 (2005), me zanima naslednje glede audio sistema in sicer:

- v prejšnjem vozilu Seat Cordoba (2003) sem dokaj enostavno rešil Parrot-ovo avtinštalacijo, in radio.

- v OC2 bi želel dodati bluetooth telefoniranje in parkirne senzorje - zadnjo kamero, glede na to, da je na forumih napisano, da novejše originalne škodine audio naprave podpirajo vse funkcije od leta 2009 dalje (CAN BUS) me zanima ali je kdo nadgradil obstoječi audio sistem in s čim ?

- razmišljam, da bi dodal zmoglivejšo navigacijo z bloutooth povezavo in opcijo za vzvratno kamera.

- prav tako me zanima informacija glede "zanesenjakov", ki odklepajo razne opcije (gadgeti, kot so leaving home, coming home, hill hold control, park assist, itd), ki so na voljo v računalniku za ta tip vozila, vendar niso aktivirane (tempomat so mi dodatno vgradili ob nakupu in ga aktivirali)?

- zanime me tudi ali je kdo dodajal MDI (Multimedia Device Interface) za priključiti USB, IPhone.

Ker ne vozim ravno novih vozil imam rad urejene zadeve v starejših.

Za namige se vnaprej zahvaljujem.

Lp

Japanac

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: So mar 09, 2013 12:04 pm
Uporabniški avatar--Prispevkov: 6551Kraj: DomžalePridružen: Po maj 09, 2005 2:56 pm
S kakšnim parrotom bi vse želejeno dosegel tudi z starejšim bolerotom - ima video vhod. Samo glede na napisano bi ti najbolj priporočal kakšnega zeneca. Tu ne kupiš mačka v žaklju kot pri ostalih podobnih zadevah (mislim da je stvar švicarska). Sem pa tudi slišal za kakšne kitajce da so presenetljivo dobri, sam ti pa ne znam svetovat kateri točno ..

Odsoten Profil WWW
OdgovorObjavljeno: Ne mar 10, 2013 9:48 am
Uporabniški avatarŠkoda voznik!Prispevkov: 71Pridružen: Pe mar 08, 2013 10:18 pm
Hvala za odgovor.

Odločil sem se za bom poiskal originalne park senzorje in jih vgradil ter aktiviral to funkcijo, ki je kompatibilna s Stream-u. Vzvratna kamera ostane tako želja za naslednje novejše vozilo.

Glede MDI-ja - zadeva ne deluje s Streamom, torej opuščam to možnost, dodal bom verjetno CD Wechsler ali na AUX kakšen USB SD MP3 Wechsler.

Glede telefoniranja bom dodal Parrota, saj zadeva z navigacijo ni najboljša rešitev zaradi velikosti (enostavno ni prostora na konzoli za fiksno namestitev - bom po potrebi pritrdil na steklo in kasneje odstranil).

Še vedno iščem nekoga, ki si lasti in obvlada VCDS ter Codierungslisto za Škodo Octavijo II (2004->), da optimalno nastavimo "bombončke", ki jih elektronika v vozilu omogoča.

Drugače sem z OC2 po prevoženih cca 1500 km izredno zadovoljen - od petka dalje je predelana na plin (LPG) in to je zadetek v polno :buny: . Ko bom uredil še zgornje malenkosti bo popolna.

Lp, Japanac

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne mar 10, 2013 12:14 pm
Uporabniški avatarNekaj le znam..Prispevkov: 1747Kraj: VelenjePridružen: Po maj 09, 2005 3:26 pm
Če razmišljaš tudi o Parrotu, potem so ti vse mahinacije z MDI, vekslerji in USB-ji odveč.

Vzameš recimo Mki9100

Slika

in ubiješ 10 muh na en mah. (USB, iPod, Aux, A2DP...)

Pa še majhen je, tako da ga zmontiraš v predal na armaturi ali celo v pepelnik. zapreš dol in ni-ni Parrrota.

Če ti je žal predelati predal, ti za simbolično ceno odstopim drug predal, da boš imel rezervo ko boš enkrat avto prodal.

Odsoten Profil
OdgovorObjavljeno: Ne mar 10, 2013 4:10 pm
Hvala za namig.

Sam uporabljam modela 3100 in 6100, ki še nimata priključkov za USB, iPod in Aux, sem pa navdušen nad njima še posebaj nad starejšim, ki nima ločenega dela za komande.

Do sedaj nisem vedel, da modela 9100 in 9200 imata omenjeni priključek (čeprav ima brat že več let model 9200 v avtu).

Seveda ima zadeva težavo s kvaliteto zvoka (če želiš 100% zvok moraš nekaj dograditi da spremeniš izhodni sicnel iz Parrot-a v Pre-amp MOST signal). Sem preizkusil pri bratu in pobrskal po netu.

Še enkrat hvala za namig, že licitiram na ebay-u. Glede predala se zaenkrat zahvaljujem (bom vprašal monterja), saj nameravam avto zvozit vsaj 200k (5-6 let), glede na to da sem vgradil plin se mora v tem času povrniti nabavna cena vozila.

Lep pozdrav

Japanac

Odsoten Profil

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po:

Časovni pas: UTC + 1 ura
Stran 1 od 1
5 prispevkov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
Išči za:
Napiši novo temo  Odgovori na temo
Pojdi na:  
Ne morete pisati prispevkov v temi