| |
| Avtor |
Sporočilo |
|
|
Mih'c
|
Objavljeno: Pe dec 11, 2009 10:40 am |
|
|
Češki fan!Prispevkov: 49Kraj: LjubljanaPridružen: Pe maj 20, 2005 9:52 pm
|
bfranc je napisal/-a: RSR ima akcijo čipanja -25%.Torej bi za mojo O2 plačal namesto 400 samo 300 eur.
Samo so me na servisu prestrašli, da DSG ne bo zdržal, če bo krivulja navora previsoka.Ima kdo DSG pa je čipiral iz 105 na 134 konjev?Moti me samo to, da mi prešalta na okoli 1000 obratih v šesto pri počasni vožnji in se začne motor matrati, trenutno porabo pa kaže okoli 10 litrov.
Torej mnenja na plan.
Živjo!
Jaz sem imel Tourana 1.9 Tdi (105 KS) DSG in sem ga čipal pri RSRju....Vse je delovalo BP...
Sedaj pa imam Octavio 1.9 Tdi (105 KS) DSG in je prav tako čipana pri RSRju in deluje BP. Nikoli mi pri 1000 obratih ne prešalta v 6 ne glede na način vožnje. Poraba samega vozila je ostala enaka. Avto bistveno bolj potegne, končna pa se samo za malenkost izboljša.
Kot pravim ,deluje vse BP, je pa res, da jaz avto zelo lepo vozim...
Upam da sm ti malce pomagal...
lp
|
|
Na vrh
|
|
|
Buffalo
|
Objavljeno: Pe dec 11, 2009 4:30 pm |
|
|
Češki fan!Prispevkov: 26Kraj: LjubljanaPridružen: Če sep 24, 2009 11:15 pm
|
Če nisi njemu, si pa meni, ker sem tudi sam razmišljal o čipanju O2 2.0 Tdi (140 KS) DSG. Ali je mogoče kdo na forumu, ki je že čipal avto z DSG menjalnikom in mašino 2.0 (140KS) in bi napisal kakšne izkušnje ima.
LP

|
|
Na vrh
|
|
|
bfranc
|
Objavljeno: Pe dec 11, 2009 10:52 pm |
|
|
Vreden znamkePrispevkov: 2028Kraj: DobrepoljePridružen: Pe jun 29, 2007 6:08 pm
|
Zaenkrat jo ne bom čipal.Je pa kar neki materiala glede okvar na youtubu.Imam pa občutek, da je motor zamorjen.
Drugače pa sem zadovoljen z DSG- jem, samo navadit se je treba nanj.
|
|
Na vrh
|
|
|
Mih'c
|
Objavljeno: So dec 12, 2009 2:38 pm |
|
|
|
bfranc je napisal/-a: Zaenkrat jo ne bom čipal.Je pa kar neki materiala glede okvar na youtubu.Imam pa občutek, da je motor zamorjen.
Drugače pa sem zadovoljen z DSG- jem, samo navadit se je treba nanj.
Živjo!
Motor ni zamorjen, sam tak je...105 Ks+DSG je sicer fajn kombinacija, vendar to je vse bolj kot za športno vožnjo. To je za u izi peljat....
|
|
Na vrh
|
|
|
bfranc
|
Objavljeno: To dec 15, 2009 9:09 am |
|
|
|
Motiš se Mihc, ta je zamorjena, zato pa sem tudi spraševal o čipu.Poln rezervoar mi je popila v približno 400 km, pa je nisem tiščal ampak samo počasna vožnja.
Zdaj po dveh tednih, ista hitrost in relacija pa še zimske gume, mi kaže porabo 6 litrov prej ni bilo pod 8.5 .
|
|
Na vrh
|
|
|
Mih'c
|
Objavljeno: To dec 15, 2009 10:06 am |
|
|
|
bfranc je napisal/-a: Motiš se Mihc, ta je zamorjena, zato pa sem tudi spraševal o čipu.Poln rezervoar mi je popila v približno 400 km, pa je nisem tiščal ampak samo počasna vožnja. Zdaj po dveh tednih, ista hitrost in relacija pa še zimske gume, mi kaže porabo 6 litrov prej ni bilo pod 8.5 .
Ja pol pa ne vem...
Moja ni bila nobena zamorjena do sedaj, pa sem imel kar nekaj 1.9 tdi motorjev...
Moja zdajšna povprečna poraba, pa imam DSG, pa 205-16 zimske gor, pa mi ne pride več kot na 6.6.... Pa še to imam 80% mestne vožnje...
Lahko se enkrat dobiva, pa boš videl...
Pa imaš to nov avto??
|
|
Na vrh
|
|
|
bfranc
|
Objavljeno: To dec 15, 2009 1:30 pm |
|
|
|
Stara 3 leta, uvožena iz Francije.
|
|
Na vrh
|
|
|
Mih'c
|
Objavljeno: Sr dec 16, 2009 9:53 am |
|
|
|
bfranc je napisal/-a: Stara 3 leta, uvožena iz Francije.
Hm, zanimivo res....
Je res da kombinacija 1.9 tdi+DSG malce slabše odzivna kot z ročnim menjalnikom, samo vseeno...
Moj oče ima navadno 1.9 tdi, sicer ni raketa, gre pa čist solidno...
Mogoče bi blo pa fajn, da bi se oglasil na kakšnem servisu, da ti ga dajo na tester...
Lahko je pa res zamorjena, če jo je vozil kak gospod s klobukom...
|
|
Na vrh
|
|
|
|
Časovni pas: UTC + 1 ura
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
|
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
|
|
|